PRIČA JEDNE LAVICE : Moja borba za dete nije bilo nimalo laka…

0

Moja borba za dete nije bilo nimalo laka…

13608126_1326311334064459_140162501_n

Nažalost prethodila su dva spontana pobačaja,od kojih je u prvom slučaju sve uspelo prirodno da se očisti bila je veoma rana trudnoća,a u drugom sam morala na kiretažu jer je bila duža trudnoća…nije me operisao moj doktor,jer je to jutro izašao sa dežurstva,vec drugi koji je danas zaslužan što ja imam svog andjela kraj sebe!!!

Nakon kiretaže usledelo je bezbroj analiza,lekara…ovakvih i onakvih mišljenja,neki su se čak poneli na takav način kao da sam ja kriva što se sve to desilo,da bi se na kraju ispostavilo da imam hipotirozu i urodjenu trombofiliju! Nakon svih anazila pokušavali smo ponovo ali bezuspešno…svaki ciklus je za mene bio noćna mora!

Krajem aprila 2015 sam odlučila da odustanem,bilo mi je dosta svega,više nisam želela da se opterećujem,promenila sam posao,bila sam potpuno opuštena!!Sredinom juna sam shvatila da mi kasni i da bi bilo ok da uradim test i bilo je dve crte :)(onu drugu sam samo ja videla) otišla sam dr jer mi je naglasio AKO TI SAMO DVA DANA KASNI DOLAZI ODMAH! Video je nešto,ali je bilo majušno :)stavio me je na održavanje momentalno i rekao da će mi potvrditi trudnoću na kontroli za 7 dana!

Za 7 dana moj dr je mene zaboravio i otišao van grada,pobesnela sam skroz!! Pacijent deset godina, ZABORAVIŠ ME?!Par okrenutih brojeva i došla sam do dr koji je uradio kiretažu,odmah me je pregledao i potvrdio trudnoću!! Taj osećaj,ta pomešana osećanja sreće,straha,suza,bola..ma svega!Samo me je pogledao i rekao ovu trudnoću guramo do kraja! Uputio me je kod endokrinologa i hematologa koji su mi odredili terapije i trudnoća je tekla mirno,smejala sam se neprestano,kretala sam se mnogo,jednostavno nisam slušala druge(jer da jesam doživela bi nervni slom), već svoje telo i svoje srce,razmišljala sam tako možda sam sad trudna i nikad više i maksimalno se prepustila.Dva puta sam u toku trudnoće prokrvarila,ali srećom sve je to bilo bezopasno,dr je bio za pola sata u ordinaciji da proveri da li je sve ok!Beba je lepo napradovala!Pred svaki pregled me je obuzimao strah,naročito u 7.msc kad sam jos dobila i gestacijski dijabetes,bila sam preplašena,ali mi je i tad doktor pružio veliku podršku! Nije dozvolio da pokleknem i da se uplašim!

Svaki dan sam od prvog dana trudnoće u 17h davala sebi inekcije,da ne kažem kako sam bila plava i u podlivima,ali sam se samo molila da sve to ne bude uzalud. Početkom februara mi je dr rekao da ide na godišnji deset dana pre mog termina! E tad sam se prestravila da se ne izrazim drugacije molila sam ga da me porodi pre nego ode jer on zna celu situaciju,ipak je to trudnoća sa dosta komplikacija!

Rekao je ako beba bude spremna pokrenućemo,a ako ne možda me sačekaš trudna sa godišnjeg Ušla sam u bolnicu kao da sam pošla na izlet potpuno rasterećena jer sam znala da je kraj mene moj muž i moj doktor,obavili smo ctg,uz i pregled!Bebica je bila spremna ali su svi mislili da se i pored pokretanja neću poroditi taj dan,ja sam rekla da hoću,mi žene sve radimo iz inata 🙂

- Oglasi -

Porodila sam se 16.2 carskim rezom,u jednom momentu sam u sali čula smeh svih tamo prisutnih i komentare POGLEDAJTE OBRAŠČIĆE :)par sekundi kasnije sam je videla iza tog paravana,bila je savršena,čak i tako ljubičasta i namrgodjena ČESTITAM MAMA!!! Mama???Ja???Jel moguće???Jel moguće da se sve dobro završilo??? E TAD ME JE SVE STIGLO Poljubila sam svoje dete i suze su počele da liju kao nikad,taj osećaj je svim mamama dobro poznat :)Kasnije u šok sobu je došao moj dr i rekao ČESTITAM TI RODILA SI HEROINU!!Moralo je carskim,licem je ušla u kanal! Nije mi bilo bitno,samo da je tu i da je živa i zdrava moja mala heroina!

Drage mame poenta je,nikad ne odustajte jer sve što jako želite kad-tad će se ostvariti,ženama je u trudnoći potreban oslonac i velika podrška,pogotovo kada prodjete loše kao ja,lepa reč i ohrabrenje za korak napred mnogo znači! Retkost je ali dobrih dr koji su posvećeni pacijentima još uvek ima,moj muž i ja smo zahvaljujući jednom takvom počeli da živimo svoj san!!! I hvala bivšem dr što me je ZABORAVIO  🙂 line9

BRAVO S „PRAVOM SAM NAZVALA OVU MAJKU LAVICOM JER TO ZAISTA I JESTE . JER SIGURNO JE JOŠ PUNO TOGA PROŽIVLJAVALA ALI NIJE MOGLA SVE DA NAPIŠE .

Želim joj svu sreću ovoga sveta i da uživa u svojoj najvećoj sreći .

SVA PRAVA NA PRIČU ZADRŽAVA DEVET MESECI I NEMA PRAVA DA SE NADJE NA DRUGIM PORTALIMA!! 

Drugi su čitali i ove priče

Save

- Advertisement -

Komentara
Loading...