NIŠ :LEKARI ISKAKALI KROZ PROZOR DA PORODE MILENU: Beba se rodila na MINUS 6 ispred porodilišta!

0

NIŠ – Milena T. (31) iz Popovca kod Niša rodila je u utorak ujutru zdravu bebu u automobilu ispred porodilišta, na minus šest stepeni. Mileni je to drugo dete, a porođaj će ona i njen suprug dugo pamtiti.

nis-beba

Iako je Popovac udaljen od Niša manje od 10 kilometara, beba je bila „nestrpljiva“. A da se dešava nešto neubičajeno, primetili su i pacijenti Ginekološko-akušerske klinike. Lekari, medicinske sestre i osoblje izleteli su oko 7.45 iz svojih kancelarija i ordinacija. Sestra je uzviknula: „Brzo pripremajte nosila, opremu za porođaj, uzimajte ćebe, žena se porađa u automobilu. Uskoro stižu“, pišu Večernje novosti.

Svi su potrčali ka glavnim vratima porodilišta, ali, nažalost, na glavnom ulazu u porodilište već 20 dana vrata ne rade, a automobil je bio parkiran baš ispred tih vrata. Neki su krenuli okolnim, znatno dužim putem, ali se ponovo oglasila iskusna sestra Milena:

PROČITAJTE I OVU ŠOKANTNU PRIČU MAME DRAGANE !!

– Nemamo vremena da idemo svi okolo! Otvarajte prozor… idemo kroz prozor.

I zaista, muškarci, bolničari su „izleteli“ kroz prozor da ukažu prvu pomoć, odnesu ćebe jer su bebu iznosili na mraz i hladnoću. Bebu i majku su zatim prebacili kroz službeni ulaz.

Načelnik odeljenja za sterilitet, doktorka Jasmina Popović, bila je dežurna čitave noći. Najteži slučaj dešavao se pri kraju smene. Kada je saopštila da je sve u redu sa bebom i majkom, ekipa lekara i osoblja je odahnula.

Direktor GAK u Nišu, dr Bojan Lukić, kaže da je u toku postupak zamene vrata, ali da je procedura spora i duga. Tender je raspisan početkom ove godine, ali vrata još nisu zamenjena.

(Novosti.rs)

 

Komentara
Loading...