Ništa nije snažnije od majke koja ostane sama…

Ništa nije snažnije od majke koja ostane sama.

Majke koja postaje otac, mama, savetnik, doktorica, mehaničar, majstor, učiteljica i bankomat poljubaca ali i novca.

Ništa nije snažnije od žene koja ostane sama u borbi s vetrenjačama.
Savetima koji pršte sa svih strana, najviše kada ih ne treba.

- Oglasi -

Kada se potkrade neka greška, pa svi imaju nešto za reći. Svi bi oni bolje od nje odgajali, do trenutka kada ih treba, a oni naglo nestanu. Njih nema da se malo osloni na nekoga i odmori dušu.

U tim trenutcima najviše osnaži uz molitve svakodnevne na kolenima i gladna jer posti. Ništa nije veće od majke koja ostane sama, sama sa svojim malim svetovima protiv sveta.

Sveta koji komentira, meša se, nadodaje, laže, prevrće bez imalo srama i straha od Boga i budućnosti. Njena ramena umorna od križeva čitav život, nasmijano lice i sreća i na najmanji uspjeh i korak svoga djeteta. Duša joj ispunjena na svaki zagrljaj i poljubac nakon svakodnevnih borbi i uloga oca, majke, mehaničara, savetnika, prijatelja, bankomata poljubaca.

Ništa nije snažnije od žene koja ostane sama.

Sama na Božiće, Uskrse, rođendane godišnjice svadbe kada najviše u izražaj dođe njena samoća s kojom je ostala negde na polovini života. Od tad se bori sama s mušicama svoje dece, njihovim problemima ali i računima, kvarovima, bankama, veš mašinama, delovima za auto i odvodnim ciljevima.

Sve nauči s godinama sama ,i baš nikakav problem više ju ne može slomiti. Samo ju osnaže i zato ništa nema snažnije od žena koje su ostale same. Njihova su lica umorna, no i dalje prepuna brižnosti i ljubavi. Prepuna razumevanja. Prepuna neke smirenosti.

A ruke koje krase životni žuljevi najjepše dižu s podova i miluju. Jer mater je na kraju svih borbi uvek ona žena od koje niko nije nežniji i brižniji. Od koje te niko na svetu ne može više ljubiti.

I sve je ona. Otac i brat i prijatelj. I vozač i doktor i savetnik. Bankomat i slušatelj. Kritičar i motivator. Učiteljica i čistačica. Voditelj financija i automehaničar. A najviše od svega je žena od koje najviše učiš. Inspiracija i uzor.

Najsnažnije na svetu su majke koje ostanu same jer u njima ima dovoljno ljubavi da ti ne može ni nedostajati neka druga.

posusje.info

 

 

Komentara
Loading...