Ništa nije snažnije od majke koja ostane sama…

0

Ništa nije snažnije od majke koja ostane sama.

Majke koja postaje otac, mama, savetnik, doktorica, mehaničar, majstor, učiteljica i bankomat poljubaca ali i novca.

Ništa nije snažnije od žene koja ostane sama u borbi s vetrenjačama.
Savetima koji pršte sa svih strana, najviše kada ih ne treba.

Kada se potkrade neka greška, pa svi imaju nešto za reći. Svi bi oni bolje od nje odgajali, do trenutka kada ih treba, a oni naglo nestanu. Njih nema da se malo osloni na nekoga i odmori dušu.

U tim trenutcima najviše osnaži uz molitve svakodnevne na kolenima i gladna jer posti. Ništa nije veće od majke koja ostane sama, sama sa svojim malim svetovima protiv sveta.

Sveta koji komentira, meša se, nadodaje, laže, prevrće bez imalo srama i straha od Boga i budućnosti. Njena ramena umorna od križeva čitav život, nasmijano lice i sreća i na najmanji uspjeh i korak svoga djeteta. Duša joj ispunjena na svaki zagrljaj i poljubac nakon svakodnevnih borbi i uloga oca, majke, mehaničara, savetnika, prijatelja, bankomata poljubaca.

- Oglasi -

Ništa nije snažnije od žene koja ostane sama.

Sama na Božiće, Uskrse, rođendane godišnjice svadbe kada najviše u izražaj dođe njena samoća s kojom je ostala negde na polovini života. Od tad se bori sama s mušicama svoje dece, njihovim problemima ali i računima, kvarovima, bankama, veš mašinama, delovima za auto i odvodnim ciljevima.

Sve nauči s godinama sama ,i baš nikakav problem više ju ne može slomiti. Samo ju osnaže i zato ništa nema snažnije od žena koje su ostale same. Njihova su lica umorna, no i dalje prepuna brižnosti i ljubavi. Prepuna razumevanja. Prepuna neke smirenosti.

A ruke koje krase životni žuljevi najjepše dižu s podova i miluju. Jer mater je na kraju svih borbi uvek ona žena od koje niko nije nežniji i brižniji. Od koje te niko na svetu ne može više ljubiti.

I sve je ona. Otac i brat i prijatelj. I vozač i doktor i savetnik. Bankomat i slušatelj. Kritičar i motivator. Učiteljica i čistačica. Voditelj financija i automehaničar. A najviše od svega je žena od koje najviše učiš. Inspiracija i uzor.

Najsnažnije na svetu su majke koje ostanu same jer u njima ima dovoljno ljubavi da ti ne može ni nedostajati neka druga.

posusje.info

 

 

- Advertisement -

Komentara
Loading...