Očevi Opisuju Kako To Izgleda Preseći Pupčanu Vrpcu

Moj muž je presekao pupčane vrpce kad su naša dva dečaka rodjena- ja mislim. Bila sam toliko osamućena da se baš i ne sećam svega. Sećam se da sam ga videla sa doktorskim makazama u rukama i da sam čula da je prokomentarisao nešto kao- jako teško. A onda sam skoro naišla na neki članak gde su očevi opisivali kakav je taj osećaj preseći pupčanu vrpcu svom detetu.

 

Tata 1. Presekao sam pupčanu vrpcu svojoj ćerki i bilo je kao i što sam očekivao. Bio sam iznenadjen koliko je to u stvari teško. Izgeldalo je kao da je u sredini žica od gitare koju nikako ne možes preseći.

 Tata 2 Meni je presecanje bilo jako strašno, sa puno krvi.

Tata 3 Ja sam imao priliku da to uradim, ali sam odustao. Nisam mogao.

Tata 4 Ja sam to uradio 2 puta i treće ćemo još malo dobiti i opet ću. To je nešto zaista plemenski. U tom trenutku osećate se jako moćno, baš kao Bog.

Tata 5 Moj sin je imao malo problema sa disanjem, pa smo bili malo uplašeni i odlučio sam da to ne radim ja.

Tata 6  Bilo je kao preseći čvrsti konopac od bandzija, ali mi se svidelo, uzivao sam.

Tata 7 Moj otac mi je rekao da je to slično kao seći unutrasnju gumu bicikla. I nije bio daleko od toga. To je bila prva čudna, teška stvar koju sam uradio zbog svoje kćerke.

Tata 8 Sa oba deteta sam imao priliku da to uradim. Prvi put je bio carski rez, a drugi put je bio brz porodjaj prirodnim putem. Sećam se svojih reci:”Ne, ne mogu, ne bih ja to. Definitivno ne.” Mislim da je moja faca u tom trenutku bila nešto najsmešnije što su mogli doktori oko mene da vide.

Tata 9 Ponudili su mi da to uradim i uradio sam. Sva krv se rasula po meni.

Tata 10 Presekao sam i bilo je super. Kao kad sečes debelo mokro uže.

Tata 11 Mi smo odlučili da to doktor uradi. Nisam imao želju da to radim.

Jao ovo je divno zar ne mame ? Kad bi i naši muževi imali priliku da to urade , ali ipak ne mislim da bi se pre toga onesvestili 🙂

Komentara
Loading...