PRIČA KOJA OSTAVLJA BEZ DAHA !! Koliko je odabir lekara bitan u trudnoći

Zdravo, čitam redovno sve priče pa reših da napišem i svoju. Jeste malo duža ali želela bih da svim ženama skrenem pažnju koliko je odabir lekara u trudnoći bitan.

13866533_1169465539743570_857471127_nFOTO. Privatna arhiva mame Nataše .

Moja priča počinje u februaru 2012.godine. Posle samo mesec dana „rada“ na bebi hop, 2 crtice su tu, sreći nema kraja. Krećem sa redovnim pregledima u trudnoći sve ok, trudnoća odlično napreduje. Trudnoću vodim u Pančevu kod doktora Vukovića uz preporuku da je odličan lekar.

- Oglasi -

ODLAZAK NA ULTRAZVUK

7.juna odlazim na ultrazvuk privatno naravno, jer je bolji aparat bolje se vidi. Kaže dr sve ok, dečak je, malo veća količina plodove vode ali to je ok. Ja se super osećam sve do 1.avgusta kada od bola u ledjima ne mogu ništa, odlazim u hitnu, misleći možda sam počela da se otvaram otkud znam. Daju mi novalgetol i šalju kući, bez ultrazvuka, pregleda ma bilo čega, samo da me skinu sa dnevnog reda.

BOLOVI SE NASTAVLJAJU !!

Sutradan uveče opet bolovi, ja opet u hitnu i ostave me u bolnici. Količina plodove vode ogromna, plod se ne razvija kako treba, šok. 4 dana ležim u bolnici a ne znam šta mi je sa bebom, nijedan lekar pa čak ni onaj koji mi je vodio trudnoću se nije udostoji da dodje i kaže mi šta se dešava. Nemajući pojma šta mi je sa bebom upućuju me za Bg u Višegradsku. Silni pregledi, konzilijumi i svašta nešto da bi utvrdili šta se dešava. Konačno dijagnoza, atrezija jednjaka. Kažu rešava se operacijom čim se beba rodi. Beba ne guta vodu odatle i tolika količina.

LEŽANJE U BOLNICI – MUČNO ALI SVE DA BEBA BUDE DOBRO ALI NE IZGUBILA SAM OVU BITKU I MOJU BEBU

Ležala sam 3 nedelje u bolnici, sve smo učinili da naš bebac bude dobro. Konačno zakazan carski za 28.avgust. Ali ne leži vraže, 25.avgusta ctg ne pokazuje otkucaje, idem na dopler a doktor mi hladnokrvno saopštava da se spremim za porodilište, otkucaja nema, beba je mrtva u 34-oj nedelji. Ja ostajem nema, ne znam šta me snašlo. Odvode me u porodilište, uključuju indukciju, i 8 sati nakon toga moja beba se radja mrtva tada od prevelikog šoka i svega što me snašlo sa svoje 22 godine nisam imala snage da pogledam svoju bebu i danas se kajem zbog toga. Uzrok, niko ne zna, navodno virus protrčao kroz organizam. Ok, prihvatam to i idem dalje, ipak su oni doktori, znaju šta rade.

BOG MI JE DAO DRUGU ŠANSU – ALI OPET TUGA

Ostajem ponovo trudna 2014.opet u februaru saznajem, termin se razlikuje 12 dana. Ovoga puta u institutu za majku i dete već na dabl testu doktorka primećuje da nešto sa bešikom nije u redu. Uvećana je. Kaže idi prošetaj pa dodji opet za pola sata, nakon pola sata opet ista situacija, ja u šoku da li je moguće da me opet to snašlo. Upućuju me u Narodni Front na amniocintezu, otišla tamo jedva zakazala i došla u dogovorenom terminu, 18.nedelja. Da napomenem da sam u tih 6 nedelja non stop bila na pregledima, situacija očajna, bešika ogromna, ali kaže dr Mikovic biće sve ok. Da dodjem na amniocintezu pa će ujedno ubaciti neku cevčicu ili stent u bešiku i tako će do rodjenja, jer sve je ok, bubrezi zdravi, najverovatnije je u pitanju sužen kanal od bubrega do bešike. Ultrazvuk pred amniocintezu, plod mrtav vec nedelju dana. Ostajem u bolnici narednih 7 dana gde pokušavaju nekim vaginaletama da izazovu spontani. Molim Boga da ne dobijem neku sepsu ili nešto dok se oni smiluju da probaju na neki drugi način. Daju mi neke injekcije i već uveče dobijam bolove, plod sam ni manje ni više izbacila u kupatilu, kažu takva im je praksa tamo. O ljudskosti doktora i sestara ne želim ni da pišem jer je ravna nuli. Odlazim po hp nalaz, piše sve ok. Pa ko je tu lud. No, nebitno ne želim da trošim živce na njih. Pokušavam da dodjem sebi posle šoka koji me je snašao i vidim šta ću dalje. Kažu nema potrebe za analizama, rade se tek posle trećeg spontanog. Naravno nisam luda da čekam i treći, odradim sve analize privatno, platim debelo, ali nebitno, bitno mi je da otkrijem problem. A šta će onaj ko nema para pitam se?

Napokon otkrivamo problem, trombofilija.

TREĆA TRUDNOĆA – MOJ NAJVEĆI DAR OD BOGA

Ostajem trudna treći put u junu 2015.godine. Uz male komplikacije (slabiji protok kroz pupčanu vrpcu i blago povišen d dimer) i divnu doktorku Snežanu Plesinac koja radi u Višegradskoj na odeljenju kontrole fertiliteta, moj andjeo je rodjen carskim rezom 23.02.2016.u 8:10h Naš Laza puni sutra 5 meseci a našoj sreći nema krajaline9

Poruka bi bila da dobro paze pri odabiru lekara i naravno da nikada ne odustaju i da se bore kroz život kao lavice jer trud i muka se uvek isplate.

Hvala veliko mami Nataši što nam je ispričala njene dve bolne neuspele trudnoće 🙁 Ali hvala Bogu bog je ipak veliki i nagradio ju je . BRAVO PRAVA LAVICA !!

autor priče : MAMA NATAŠA

izvor. devetmeseci.net

SVA PRAVA NA PRIČU ZADRŽAVA DEVETMESECI I NEMA PRAVA DA SE NADJE NA DRUGIM PORTALIMA !!

Drugi su čitali i ove priče

 

Save

Komentara
Loading...