ODLIČNI SAVETI : Kako “preživeti” carski rez

Većina trudnica se iskreno nada da će dolazak njene bebe na svet proteći u najboljem redu, prirodnim putem i bez većih komplikacija.

Ipak, carski rez je ono čime se završi popriličan broj trudnoća. Evo nekoliko saveta kako da lakše “preživite” carski rez. Za početak ono što najmanje treba da vas brine jeste ožiljak koji je u današnje vreme minimalan i jedva primetan. Mi vam donosimo nekoliko saveta kako da lakše podnesete oporavak i bolničke dane nakon carskog reza.

- Oglasi -

Ne bežite od lekova

Nakon završene operacije sigurno ćete se osećati poprilično slomljeno i čim anestezija prestane delovati rana će početi da vas boli. Ne junačite se i niti jednog trenutka se ne ustručavajte tražiti nešto protiv bolova. Mnoge porodilje tvrde da je čekanje da vas jako zaboli, pa da tek onda tražite lekove, velika greška i zato zamolite da vam lekove protiv bolova daju redovno.

Šetajte

Neće biti jednostavno, odmah ćemo vam reći. Ali, kad vam sestre kažu da morate ustati, ustanite i krećite se. Ako se uležite oporavak će ići puno teže i bolnije i zato stisnite zube i šetajte po bolničkim hodnicima čim pre.
Neka neko bude sa vama

Ako vaša bolnica to dozvoljava, zovite nekoga da bude sa vama to prvo vreme. Bilo da je to suprug, mama, sestra ili najbolja drugarica. Vreme provedono u bolničkoj sobi sa nekim bliskim delovaće gotovo terapeutski na vas.

Važno:

Svaka žena koja se porodila prirodnim putem zna kako može biti neugodan i bolan odlazak u toalet nakon poroda, da ne govorimo o hemoroidima i tvrdoj stolici kao veoma čestim posledicama. Ništa drugačije nije niti nakon carskog reza i zato ako vam u bolnici ne daju ništa od lekova za omekšanje stolice kupite ih sami i spasite se neugodnosti. Ako vam je carski rez zakazan lekove počnite koristiti i pre same operacije. Možda deluje bezazleno, ali verujte nam na reč problem sa stolicom nakon poroda može biti jedan od većih. U ovom članku nismo spominjali bebe, nakon carskog reza verovatno ćete neko vreme provesti na intenzivnoj nezi i neće vam odmah doneti bebu, danas smo se osvrnuli isključivo na porodilje i probleme koji prate carski rez.

izvor . lifepressmagazin.com

PROČITAJTE I OVE TEKSTOVE 

Komentara
Loading...