ONI SU NEVEROVATNI RODITELJI U ŠESTOJ DECENIJI ŽIVOTA DOBILI SU MALOG KOSTU POSLE DVA VELIKA GUBITKA ! Ovo je njihova priča !

0

Bračni par Blagoje (53) i Smilja Kocić (53) iz Vranja postali su roditelji u šestoj deceniji života i to nakon iznenadne smrti svog mlađeg sina Nemanje.

Kocići su pre dve godine dobili trećeg sina i to putem vantelesne oplodnje.

Blagoje, rodom iz Vlasotinca i Smilja, upoznali su se u Bujanovcu kada je on kao policajac tamo dobio službu.

Potom su prešli da žive i rade u Vranju, on u policiji, a ona u trgovini.

Prvo su dobili sina Nikolu, koji je rođen kao zdrava beba, ali već sa sedam godina mu je dijagnostifikovana distrofija mišića, što je bio prvi udarac za ovu porodicu.

Drugi sin Nemanja, iznenada je preminuo pre četiri godine

Iznenadni gubitak mlađeg sina, tada maturanta Medicinske škole, bio je šok od koga se ova porodica ni do dana današnjeg nije oporavila, priča Blagoje Kocić.

– Morali smo da nastavimo dalje, a kada je začet Kosta i to vantelesno na klinici u Solunu, pored radosti, javila se i bojazan, kako ćemo sa malim detetom u ovim godinama?

Želeli smo novi život u našem domu, pa smo se čak uporedo sa pripremama za vantelesnu, spremali i za usvajanje deteta.

Međutim, Kosta je bio brži od procedura za usvajanje, tako da nas je svo troje ponovo vratio u život.

Bol zbog gubitka deteta ne može se uporediti ni sa čim.

Sa Kostinim rođenjem, Sunce nas je ogrejalo pod starost, bila je to nagrada od Boga za sav trud, analize i napore, koje je moja žena porošla u šestoj deceniji, kako bi ponovo postala majka i podarila brata našem Nikoli – priča Blagoje.

- Oglasi -

Kao penzioneri, Kocići su dobili dete i primer su svim bezdetnim parovima u istrajnosti i nastojanju da se dođe do potomstva, kao i da ne treba odustajati.

Blagoje i Smilja nisu želeli da se fotografišu, već da samo ispričaju svoju životnu priču.

Za Smilju suprug kaže da je pravi heroj, jer je uspela da se u tim godinama i sa bolom koji nosi u srcu izbori i na svet donese zdravu bebu.

Kocići kažu da su naišli na razumevanje lekara iz Vranja i Soluna, kao i da su imali podršku lokalne samouprave.

Zahvaljujući doktoru Miroljubu Džikiću iz Vranja i timu lekara klinike u Solunu, Smilja je bez većih problema postala majka u šestoj deceniji.

Kosta je posebno prisan sa bratom Nikolom, koji najbolje ume sa njim.

Nikola ga najbolje čuva, igra se sa njim, ispunjava mu sve želje.

– Posebnu zahvalnost dugujemo gradu Vranju koji nas je pomogao sa 200.000 dinara, kao i lekarima Zdravstvenog centra Vranje, na čelu sa direktorom Draganom Veličkovićem, kao i odeljenju ginekologije opšte bolnice, gde se Smilja carskim rezom porodila.

Iako zbog godina nismo ispunjavali uslove, napravljen je ustupak i lokalna samouprava je delom finansirala naš postupak vantelesne oplodnje.

Kako bi sačuvali sećanje na preminulog Nemanju, formirali smo Humanitarno udruženje „Koce zauvek“, koje organizuje akcije dobrovoljnog davanja krvi – priča Blagoje.

On dodaje i da ne treba odustajati u borbi za potomstvo, jer se čuda događaju, samo treba verovati i biti uporan.

OK Radio

Kosta Kocić Foto: Jelena Stojković/Večernje novost

- Advertisement -

Komentara
Loading...