OSMOSATNA DIJETA: Jedite sve, a mršavite i do četiri kilograma nedeljno

U ovoj dijeti nema zabranjene hrane, ali zabranjeno je prejedanje.

osmocasovna-dijeta

Autori knjige “Osmosatna dijeta” David Zinczenko i Peter Moore donose plan mršavljenja u kojem jedete što želite, a skidate kilograme. Knjiga se pojavila nedavno – pre svega nekoliko meseci, a David  Zinczenko obećava čitateljima da mogu izgubiti gomilu kilograma pridržavaju li se uputa, piše dnevno.hr

DA LI STE ZNALI DA OVAJ ZAČIN TOPI KILOGRAME ? (PROČITAJTE)

Pravilo je da jedete  samo u razmaku od devet ujutro do pet navečer ili od 11 ujutro do sedam navečer jer će telo tako lakše razgraditi svu hranu. Ovakav koncept nije nov i do sada je postojalo više dijeta koje su zagovarale smjenjivanje posta i normalne ishrane s tim da su imale ograničeni vremenski okvir (nedjelju – dvije dana). Znači, postoje ciklusi od osam sati kada se jede doslovno sve, a zatim ciklusi od 16 sati kada se ništa ne jede. I tako svaki dan. Tokom 16 sati ljudsko telo treba biti usmereno na oporavak i odmor, a ne na probavljanje hrane.

Dijeta za lenje: Pijte ovaj sok i kilogrami će sami nestati! (PROČITAJTE)

Većina zagovornika dijeta naglašava da je savršeno vrijeme od 9 do 17 sati, iako u praksi i vreme od 8 do 16 ili 10 do 18 nije neuobičajen. Koji god raspon da izaberete, bitno je da u okviru njega pojedete sve planirane dnevne kalorije. U ovoj dijeti nema zabranjene hrane, ali zabranjeno je prejedanje. Jedite onoliko koliko vam odgovara, no ne pretjerujte s količinama. Slatki i alkoholni napitci mogu se takođe konzumirati, ali umereno.

Ovim domaćim napitkom se brzo i lako možete rešiti viška kilograma. (PROČITAJTE)

Ako zbog silnih obveza zaboravite na doručak, postoji rešenje: popijte čaj ili kafu i kada vam se ukaže slobodno vreme, krenite s vašim osmosatnim ciklusom hranjenja. Za razliku od drugih dijeta, kod ove su grickalice dopuštene i mogu se jesti često u okviru osmosatnog vremena. Zdrava logika i ovdje govori da i ovdje treba biti pažljivi birati zdravije grickalice (npr. orašaste plodove umesto čipsa).

(NE)STVARNI NAPITAK: Nakon pet dana, tri kilograma manje! (PROČITAJTE)

Neke generalne preporuke vrede kao u svakim dijetama – uvijek je bolje konzumirati što prirodnije namirnice, a smanjiti industrijski proizvedene. Autori dijete također preporučuju osam minuta vežbanja svakoga dana.

Komentara
Loading...