Ostavila je bebu u kolima, socijalno ju je oduzelo, a onda je došlo do neverovatnog PREOKRETA!

Da li je pravda zadovoljena?

Majka koja je 1997. ostavila bebu samu u kolima ispred jednog njujorškog restorana pokrenula je internacionalnu debatu o roditeljstvu. Ona je tada bila uhapšena, a dete joj je bilo privremeno oduzeto. Sada tvrdi da i dalje oseća nepravdu.

 

– Moj slučaj, koji se dogodio pre 20 godina danas ima još veću važnost – rekla je Dankinja Anet Sorensen za „Njujork post“.

Po njoj roditelji u Americi žive u strahu i to mora da se promeni.

Gospođa Soresen, tada glumica u tridesetim, stala je kolima sa suprugom ispred jednog njujorškog restorana. Sa njima u kolima bila je njihova ćerka od 14 meseci. Par je ušao na sat vremena da popije piće, a bebu su ostavili ušuškanu da spava na zadnjem sedištu.

Problem je nastao kada je naišla policijska patrola i uhapsila roditelje jer su doveli dete u opasnost. No, gora stvar je bila ta što im je dete bilo privremeno oduzeto.

– Mislim da nema gore kazne od toga da vam oduzmu dete – rekla je majka.

Ova situacija izazvala je bes kod roditelja iz Njujorka, ali i onih iz Danske i optužba je ubrzo poništena. Ali, povređena majka tada je rešila da se osveti.

Naime, Anet je tužila grad i 1999. dobila 66.000 dolara odštete.

Ona danas živi u Nemačkoj, napisala je knjigu o onome što je preživela i prikuplja novac za prevod priče na engleski.

– Oduvek sam osećala da mi neko duguje izvinjenje, ali sam sigurna da ga nikada neću dobiti – kaže Anet u promo videu za svoju knjigu, u kom je učestvovala i njena, danas dvadesetjednogodišnja, ćerka.

Da li smatrate da je bilo u redu što su joj oduzeli dete ili pravda nije još zadovoljena?

- Oglasi -

Mnogi su čitali i ove tekstove:

 

SrbijaDanas

- Advertisement -

Komentara
Loading...