Ako dovoljno želiš, sve možes da ostvariš!

0

Sa sadašnjim suprugom sam se upoznala preko fejsbuka i ubrzo smo shvatili da smo iz istog mesta.Neko vreme smo izlazili, brzo se zaljubili i već nakon dva meseca veze odlučili da želimo bebu.

13563604_10206263540217769_2043873817_n

foto.privatna arhiva mame Dragane

Nekoliko meseci smo pokušavali, ništa se nije desilo i posle pet meseci smo se i venčali. Mesec dana posle venčanja smo odlučili da odemo kod lekara i da proverimo da li je sve u redu. Naime otišla sam kod državnog ginekologa koji mi rekao da imam policistične jajnike i jednu veliku cistu.Posle mesec dana cista nije nestala i otišli smo privatno kod ginekologa.Doktorka nam je rekla sledeće:“ Draga,tvoja materica je presečena i zavaljena.Pored toga imaš policistične jajnike,a sve to samo za sebe dovodi do neke vrste steriliteta. Jako teško ćes zatrudneti, a i ako uspeš tesko je da će tvoja materica izgurati trudnoću.

Sve ladje su nam potonule tog trenutka ali smo rekli sebi da nećemo odustati. Prošli su meseci od tada i više nismo ni razmišljali,ali smo jako želeli.Jedno jutro su me probudili oštri bolovi u stomaku i otišla sam kod lekara.Doktorka me je pitala da li sam uradila test na trudnoću,odgovorila sam joj da nisam jer su mi rekli da su jako male šanse za to,na šta mi je ona uzvratila da nije nemoguće i da uradim test.

A ONDA JE BILO IZNENADJENJE 🙂

Test sam uradila popodne, ostavila ga na lavabou i opušteno pogledala(očekujući negativan rezultat) kad ono..dve crte! Noge su mi se užasno tresle, nisam mogla da pričam od suza,a muž, toliko nije verovao da mi je kupio još dva testa.I ta dva su bila pozitivna,a nakon dva dana trudnoća potvrdjena. Od samog početka sam imala jake bolove,pila lekove za održavanje i ležala u krevetu.

U to vreme smo ušli u kredit,sredjivali nam stan,imali privatnih problema i mnogo sam se nervirala.Svako veče sam molila Boga da moja beba u stomaku dočeka naredni dan.U 30.nedelji sam dobila kontrakcije i završila u bolnici.Rekli su mi da sam otvorena i da ću se najverovatnije poroditi.Dali su mi inekciju za sazrevanje bebinih pluća.Tog dana je došla sestra i rekla da možemo da nabavimo inekcije za zaustavljanje kontrakcija ali ćemo jako teško doći do njih.Srećom moj muž radi kao serviser u bolnicama i uz pomoć mnogo dobrih ljudi ih nabavi.Kontrakcije su zaustavljene i šalju me kući.Nakon 4 nedelje dolazim na kontrolu i doktor me zadržava hitno jer se beba ne razvija ravnomerno.Kako on kaže „Bebi je tesno u stomaku, glava je veća od ostatka tela“ Držali su me nedelju dana bez odgovora da bi mi drugi doktor rekao da je sve u redu i da idem kući.

28.januara 2016 sam doša u bolnicu jer mi je bio termin i imala sam blage kontrakcije.Nisu hteli da izazivaju porodjaj nego da sačekaju još koji dan.Posle 3 dana se ništa nije desilo i zakazuju mi indukciju za 7 sati ujutru,2.2.2015. Veče pre tog datuma smo ćaskale u bolničkoj sobi, smejale se i posle par sati osetim neko stezanj u stomaku na deset minuta, pa pet..pa dva..Kažu devojke meni „Ženo ti se poradjas, zovi sestru“.Reko „Idem po sestru ali nije to ništa“ Dolazi sestra zajedno sa doktorkom, pregledaju me i samo čujem doktorku „Porodjaj je počeo!“

Da ne dužim, moja beba je stigla u 5:25 , 2.2.2016. živa i savršeno zdrava. Danas mu je tačno pet meseci.line9

PORUKA ZA BUDUĆE MAME

Svim ženama želim da poručim da nikad, ali nikad ne odustaju od svojih snova.Sreća je uvek negde tamo iza ćoška.

Hvala mami Dragani na ovoj priči . Želim joj sve najlepše u životu da uživa svaki dan u njenom blagu , zaslužila je to . Čuda su moguća , čuda se dešavaju :*

SVA PRAVA NA PRIČU ZADRŽAVA DEVET MESECI I NEMA PRAVA DA SE NADJE NA DRUGIM PORTALIMA !!

Autor priče . mama Dragana

izvor.devetmeseci.net

Drugi su čitali i ove priče

One su dokaz da se snovi ostvaruju

Posle kiše uvek dodje duga

Verujte u Boga,verujte u Čuda : DOBILA SAM DETE POSLE 13 GODINA ČEKANJA

Dobili smo bebu posle 11 godina i 13 pokušaja vantelesne oplodnje

Save

Komentara
Loading...