Otkriveno još jedno čudo majčinih grudi: Koja je uloga areola oko bradavica

Da li ste znali da veoma važnu ulogu za zdravlje vaše bebe igraju areole oko bradavica koje se prošire, ali ne samo zato što su grudi nabujale…

Naučnici su otkrili još jedno čudu vezano za ženske grudi jer, čini se, nije samo mleko to koje je “čarobno”?

NAJNOVIJE VESTI :Šveđani otkrili da majčino mleko može biti uspešan lek protiv raka

Naime, važnu ulogu za zdravlje beba imaju areole oko bradavica koje se onako prošire zato što epiteli kože s nje vašoj bebi pružaju dobre bakterije za njihova creva i sveukupan razvoj zdrave probave.

Koktel za dojilje : Vratiće vam snagu i povećati količinu mleka

- Oglasi -

U studiji koja je trajala 12 meseci, a u kojoj je ispitano 107 zdravih parova majki i odojčadi, rezultati su pokazali kako 27,7 osto dobrih bakterija bebe prime preko mleka, a čak 10,4 odsto upravo putem kože s areole, odnosno epitela koje beba pokupi pri hranjenju.

A osim što su te bakterije dobre za njihovu crevnu floru, dokazano je i to da jako dobro deluju kao prevencija od nastanka alergija.

Studija je inače sprovedena na bebama starim do mesec dana i zaista je dokazano da su sve te dobre bakterije iz mleka i s kože majčinih bradavica uticale na zdravu probavu kada je beba počela da jede čvrstu hranu.

I zato majke, možda jeste sklone nežnom pranju bradavica pre dojenja, ali sada bi možda trebalo da razmislite, da ne biste skinule tih 10,4 odsto dobrih bakterija koje su vašoj bebi očito potrebne.

IZVOR index.hr/

Slatko i ukusno rešenje za brzo i lako povećanje količine mleka!

Komentara
Loading...
404 Not Found

404 Not Found


nginx/1.18.0 (Ubuntu)