Ova beba preživela je spontani pobačaj i abortus

0

Kada je Mišel Hui (31) saznala da je doživela spontani pobačaj u šestoj nedelji trudnoće, niko nije znao da ona zapravo nosi blizance. Snimili su je pet puta kako bi potvrdili da je plod izgubljen, a onda su joj dali i lekove za pobačaj, kako bi sprečili infekcije. Ali, iako je jedan plod zaista izgubljen, drugi je nastavio da se bori. Danas je to njena ćerkica Megan, koja ima 18 nedelja.

Beba – čudo: Preživela je pravu bitku pre rođenja

Lekari su nakon toga rekli Mišel da ima potencijalno opasan ugrušak krvi u materici, i da mora odmah da se operiše kako bi ga odstranili. Ali, dok se doktor pripremao da obavi operaciju, ultrazvuk je zabeležio nešto neverovatno – slabašne otkucaje srca.

 

Zapanjeni tim lekara je saopštio Huiovoj da je njena beba nekim čudom uspela da preživi i spontani pobačaj, i pilule za abortus. Na kraju su zaključili da ona može slobodno da nastavi sa trudnoćom. Tada su lekari shvatili da je ona zapravo nosila blizance.

 

Ugrušak koji je stvarao probleme kod Mišel je zapravo napravio senku, od koje lekari nisu uspeli da vide i drugu bebu. Beba koja se svim silama borila za život u majčinoj utrobi došla je na ovaj svet u februaru, a Mišel i njen suprug Ros kažu da je mala Megan pravo „čudo od bebe“.

 

Nju su kući dočekali sestra Mija (4) i brat Noa (2), a roditeljima je rečeno da je njihova priča toliko neverovatna da je ušla u medicinske žurnale.

– Pobačaj i abortus su bili apsolutno užasni. Tih deset dana između pobačaja i ponovnog odlaska u bolnicu potpuno su mi zamagljeni. Ali onda sam videla taj otkucaj srca. Pomislia sam da to nikako ne može biti tačno. Nakon svega kroz šta smo prošli, nisam želela da se nadam. Doktor je izašao i vratio se sa starijim doktorom, koji me je ponovo snimio i rekao mi „Nećete verovati ali imamo otkucaje srca“. To je bio najbolji osećaj na svetu – priseća se majka.

 

Mišel je bila u šestoj nedelji trudnoće kada je dobila obilno krvarenje na putu ka poslu. Posumnjavši da je doživela spontani pobačaj, otišla je u bolnicu, gde su je dva doktora pet puta snimila ultrazvukom, i zaključili su da je izgubila bebu. Zatim su joj dali pilule za abortus, kako bi materica izbacila mrtav plod, da ne bi došlo do infekcija.

 

Retko kada se dešava da plod uspe da preživi ove lekove, a kamoli da pritom preživi i spontani pobačaj.

 

Velika srećna porodica: Megan je zdrava i uživa u životu

Iako je bila neverovatno srećna što je njena beba ipak živa, Mišel je bila jako ljuta na lekare koji pored tolikih analiza, nisu uspeli da vide da i dalje postoji živ plod pre nego što su joj dali lekove za izazivanje abortusa.

 

Ipak, na kraju se sve završilo lepo. Mišel jeste izgubila jedan plod, ali je zato dobila svoje „čudo od bebe“.

 

– Sada je Magan dobro. Ona je jedna velika, zdrava beba. Lekari su mi rekli da je to bio blagoslov. Nikada nisu čuli za slučaj poput mog. Neko je pazio na nas – zaključila je ponosna mama troje dece.

izvor:blic.rs

Foto: Fejsbuk / Michelle Hui

Komentara
Loading...