Ova nežna masažica će pomoći vašoj bebici kod grčića i zatvora

Bebe koje imaju kolike često se napinju, zacrvene se u licu, dižu nogice, teško ispuštaju gasove, vidno se muče i glasno plaču. Nemirne su, tužne i nezadovoljne, a ista osećanja preplavljuju i roditelje koji im pokušavaju olakšati situaciju.

masaza-grčići

Protiv grčića postoje razne kapi i probiotici koje može da vam  prepiše lekar, a neke mame koriste se i prirodnim lekovima kao što su čaj od komorača, kamilice i matičnjaka.

- Oglasi -

Još jedan vrlo uspešan i delotvoran prirodni lek je i nežna masaža bebinog stomačića. Ovu metodu su  koristile naše prabake i bake, ali sigurno tada nisu znale da osim olakšavanja bolova kod grčeva, nežna masaža učvršćuje povezanost na relaciji roditelj-dete, poboljšava bebin san, pojačava čak i bebin imuni sistem, motoričke veštine i intelektualni razvoj. Da da sve to . JAKO JE VAŽNO DA SA VAŠOM BEBICOM RADITE MASAŽE A POGOTOVO OVE .

Kako da masirate bebin stomačić i pomognete joj što više možete ?

Krećemo sa opuštanjem
Izaberite trenutak kad je beba smirena i položite je na mekano ćebence na leđa. Pustite je nekoliko minuta da se fokusira na vas, milujte je prstima po glavici kako bi uspostavili kontakt očima, odnosno ako je bebica toliko mala da još drži glavicu sa strane, kako bi je opustili i najavili joj ugodnu masažicu koja joj sledi.

Uzmite Ulje
Na ruke utrljajte organsko ulje susama (koje se u alternativnoj medicini koristi već vekovima za probavne probleme kod beba) . Uvek možete da koristite neko bebi ulje ili mleko koje inače stavljate bebi na kožu. Trljajte dlanove dok se ne zagreju, kako bebu ne bi presekli ili uplašili hladnim rukama. 🙂

Mlin
Masažicu započnitce tako što ćete horizontalno položiti desni dlan kojim prekrijte bebin stomačić i nežno masirajte prema dole, a posle isto to napravite s levim dlanom i tako naizmenično nekoliko puta. Na taj način zagrevate područje, nanosite ulje i upoznajete bebu s novim dodirima koji će joj pomoći u smirivanju probavnih problema.

Leptir
Položite dlanove sa svake strane bebinog kuka i nežno palcima prelazite od sredine abdomena prema spolja. Pokreti neka budu ujednačeni i sporiji.

Sunce
Zamislite da se preko bebinog stomačića nalazi sat i položite vrhove prstiju leve ruke na tačku gde bi bila zamišljena brojka 7 na satu. Potom kružnim pokretima u smeru kazaljke na satu masirajte stomačić oko bebinog pupka.

Mesec
Prste desnog dlana položite iznad bebina pupka (na zamišljenih 12 sati) i pomerajte  dlan oko pupka polukružno prema dole (prema zamišljenih 6 sati) i ponovite to nekoliko puta od gore prema dole.

Naizmjenično levom rukom radite masažu tehnikom “sunce”, i desnom rukom tehniku “mesec”.

VEŽBICA ZA KRAJ
Spojite bebina stopala, odnosno nogice i nežno ih gurnite prema abdomenu. Kad su nogice priljubljene uz abdomen brojite do 5, potom spustite nogice i malo ih pomerajte u vazduhu. Ova  vežbica je posebno dobra za grčiće i možete je ponoviti još 5 puta i očekivati otpuštanje gasova.

Sve navedene tehnike možete ponoviti još jednom ako je beba raspoložena.

Nakon masaže utoplite bebu, još se malo mazite i pokušajte da vidite i malo je pratite kako se ponaša i da li joj masažica pomogla.

VAŽNO!
Izbegavajte masažu stomačića ako bebin pupak još nije do kraja zarastao!
Izbegavajte masažu odmah nakon jela.

Super zar ne ? Ma možete vi to samo se opustite i uživajte sa vašom bebicom , pa to je nešto najlepše kada su maleni i kada znaju samo za vas . Ovo vreme ne možete da vratite zato UŽIVAJTE SADA .

Hvala ako ste ovo pročitali ako želite možete da podelite sa vašim prijateljima . Možda i njima pomognenb95

PRATITE NAS I NA FB STRANICAMA 😉

9 MESECI U MAMINOM STOMAKU A ČITAV ŽIVOT U NJENOM SRCU

DEVET MESECI U MAMINOM STOMAKU

Komentara
Loading...