Ova žena sipa suncokretovo ulje u sve odvode:Razlog je neverovatan, a rezultat, kaže, još bolji

0

Već 25 godina jedna žena u svaki odvod sipa suncokretovo ulje kada zna da će nekoliko dana biti odsutna od kuće. Evo zašto!

„Pre 25 godina muž i ja smo pri put otišli na duži odmor kod njegovih roditelja. Iako nismo planirali da ostanemo dugo, na kraju smo bili kod njih skoro dva meseca.

Kada smo se konačno vratili kući i ušli u stan, umalo da se svi onesvestimo od smrada. Otvorili smo širom sve prozore, ali oštar miris kanalizacije nije nestajao, nije se čak ni ublažio.

Prvo smo mislili da smo zaboravili neku hranu koja je istrulila u frižideru ili rerni, ali ne, sve smo ostavili kako treba. Naposletku je muž otkrio da smrad dolazi iz sudopere, lavaboa i kade. Nikada pre nismo imali ovakav problem.

- Oglasi -

Pozvali smo vodoinstalatera, i on nam je razrešio misteriju – kada koristite vodu svakog dana, voda se ponaša kao neki čep, i konstantno se taj čep obnavlja i „tera“ mirise iz cevi kanalizacije.

Pošto nas nije bilo dugo, niko nigde nije puštao vodu, taj „čep“ se isušio i nije bilo više ničega što bi zaustavilo smrad da se slobodno širi našom kućom.

Vodoinstalater nam je rekao da ubuduće, kada znamo da ćemo biti odsutni bar nekoliko dana, sipamo u sve odvode malo suncokretovog ulja. Ono stvara omotač i voda ne može potpuno da se isuši.

Bili smo skeptični, ali smo rešili da isprobamo ovo prvom prilikom. I zaista se toliko isplati da ovo ponavljamo i dalje, tokom punih 25 godina!

 

Foto Shutterstock
Autor/Izvor stil.kurir.rs

- Advertisement -

Komentara
Loading...