Ovaj tip muškaraca smatra da je briga o deci isključivo ženski posao

Često se pitamo da li danas žene mogu da postignu sve što se od njih očekuje bez muške pomoći?

poslovi

Briga o deci – higijena, čuvanje, oblačenje, kupanje, noćno ustajanje, hranjenje, itd., nekako je oduvek bio posao rezervisan samo za majke.

- Oglasi -

Kako su se mnoge stvari promenile tokom vremena u odnosima muškog i ženskog pola, tako nismo mogli da se ne zapitamo da li muškarci i dalje misle da u nekim poslovima ne treba da pomažu ženama, ili da će one to bolje obaviti od njih. Danas se od žena zahteva mnogo toga, pogotovu onih zaposlenih, pa se čini da je podela poslova vezana za decu i kuću nekako neophodna.

O tome da li muškarci danas i dalje smatraju da je briga o deci isključivo ženski posao razgovarali smo sa dr Vladimirom Đurićem, psihoterapeutom.

„Mislim da tu postoji divezitet u odnosu na to koliko su muškarci obrazovani i možda još važnije, ostvareni. Da sam sebi hteo domaćicu ili nekoga ko će samo čuvati decu, to sam mogao i da iznajmim. Smatram da je žena neko ko je stub porodice i sa kim volim da provodim kreativno vreme i da se smejem. Spremačica, bejbisiterka i vaspitačica može da se iznajmi i mislim da je jeftino sve ono što nam štedi vreme tj. ostavlja nam vreme za nas“, kaže on.

„Kod nekih neobrazovanih, neemancipovanih i najvažnije neostavrenih muškaraca i dalje preovladava ono mišljenje da je to isključivo ženski posao i onda se na tome insistira. Mislim da je najbolja brana tome ona stara izreka ‘happy wife, happy life'“, zaključio je dr Đurić.

Koliko vama partner pomaže u obavezama oko dece?

b92.net

Pročitajte i ovo 

 

 

Komentara
Loading...