Ovako je jedna mama objasnila zašto se žene toliko promene nakon dece !

Postati mama ne znači samo fizičku i emocionalnu promjenu – postati mama u potpunosti mijenja ženu do srži’, smatra ova mama .

Baby Girl on a Messy Couch with her Parents

Jednostavno je svaliti krivicu na drugoga nakon činjenice da je brak ili partnerski odnos završen. Još je jednostavnije prebirati po problemima umjesto pokušati razumjeti kako su stvari ispale na način koji jesu. Mama Leslie Spurlock videla je bezbroj muškaraca koji su imali isti razlog za razvod ili neveru i zbog toga je htela objasniti taj slavni razlog, tj. opravdanje: ‘ona jednostavno nije ista žena koju sam oženio’.

- Oglasi -

„Ovdje sam kako bih se složila s vama“, napisala je Leslie na Facebooku. „Ona nije ista žena koja je mogla ići u krevet u 23 sata i spavati do sledećeg jutra kada bi se izmigoljila iz kreveta, istuširala se, skuvala i opušteno popila kafu dok bi se našminkala i navila kosu, isplanirala svaki dan provesti sati i pol u teretani ili provesti dva sata u shoppingu.“ Ona priznaje kako većina žena nisu iste nakon što postanu majke i svaki muž koji to očekuje ima ozbiljan problem. „Ona je žena koja sada uspavljuje decu, pogleda seriju do ponoći, koja se probudi 1-1 000 000 puta pre nego sunce izađe i koja se onda budi zajedno s decom kako bi ponovno radili sve ispočetka. Svaki dan.“ ‘Ona nije ista žena koju ste oženili i hvala Bogu na tome’ Ona vam možda ne daje istu količinu vremena ili energije kao nekad, ali ova mama objašnjava kako to nije uvek zbog toga što to ne želi – i to je ono što njihovi partneri moraju razumeti. „Ona je žena koja je ponekad toliko iscrpljena od dojenja, hranjenja, trčanja za decom, odvodi dete u vrtić, školu, na sve aktivnosti i ponekad jednostavno nema energije koju bi vam mogla dati. Ona je istrošena.“

Mislili su da je preslatko što im se sin često plazi: A onda su saznali tužnu ISTINU

Postati mama ne znači samo uzeti danaka na ženu fizički i emocionalno – postati mama u potpunosti menja ženu do srži. „I zato, ne, njeno telo nije telo koje ste oženili, to telo je rodilo živa bića. Njen um nije isti, ona sada ima puno više stvari kojima ispunjava prostore koji su nekad bili prazni. Njeno strpljenje nije isto, većinu dana potroši ga na decu. Ona nije ista žena koju ste oženili i hvala Bogu na tome.“ A, u slučaju da se bilo ko brine što se događa kada mame uzmu sekundu vremena za sebe kako bi se odenule u nešto drugo osim trenerci ili nanele šminku ili nešto treće – fotografija koju je Leslie objavila najbolje opisuje zašto mame ne stignu ‘napuniti baterije’.

Okrenuti se na sekundu znači platiti tu grešku neredom prolivenog mleka!

FACEBOOK/LESLIE SPURLOCK izvor.klokanica.24sata.hr

Svaki dan je raspremala dečiju sobu, a onda je čula rečenicu koja joj je promenila život

 

Komentara
Loading...