OVAKO NIKAKO NE TREBA DA UMIRUJETE SVOJU BEBU !!

Mnogi roditelji ne znaju koliko je opasno drmusati bebu. Prema procenama stručnjaka, u Nemačkoj iz godine u godinu i do 200 beba zadobije oštećenje mozga izazvano sindromom drmusanja deteta.

Odgovorni su uglavnom očevi i osobe muškog pola koje se staraju o detetu, a koji izgube kontrolu kada se osete nemoćno, tvrdi Berbl Milih, ministar za socijalna pitanja i integraciju pokrajine Baden-Virtemberg.

Dovoljno je nekoliko sekundi drmusanja da beba zadobije povrede opasne po život. Vratna muskulatura bebe nije dovoljno jaka da bi držala glavu, koja je relativno velika u odnosu na telo. Mnogi roditelji toga nisu svesni, kao i mogućih posledica, a to su: krvarenje u mozgu, epilepsija i doživotan težak hendikep.

Ovo niko ne govori majkama: Dojenje mi je zamalo UNIŠTILO BRAK – evo i zašto!

- Oglasi -

Kada beba mnogo plače, roditelji se često osećaju nesposobnim, nemoćnim i napuštenim, a pravovremena pomoć i informisanje olakšavaju situaciju i pozitivno utiču na osetljiv odnos između majke, oca i deteta, smatra Andreas Oberle, direktor Socijalnopedijatrijskog centra, ustanove koja savetima pomaže roditeljima.

izvor.blic.rs

Virus za koji je malo koja trudnica čula, a koji može biti vrlo opasan za bebu !!

Komentara
Loading...