OVE POZE BI TREBALO IZBEGAVATI U TRUDNOĆI

0

Donosimo vam popis poza koje su najsigurnije u trudnoći ukoliko nema zdravstvenih prepreka za seks, na šta bi vas doktor do sada već upozorio.

Prvo tromesečje

U prvom tromesečju, ako vas u tome ne sprečavaju mučnine, mogli biste imati vrlo dobar seksualni život. Vlažnost je pojačana, pa će to ujedno seks učiniti ugodnijim. Osim toga, grudi će već tada biti vidljivo veće što će se svideti partneru. Dobra vest je da su u prvom tromesečju dozvoljene sve poze koje su vam ugodne.

Drugo tromesečje

Ako ste i imali jutarnje mučnine, one su se verovatno do sada smirile. A obično kada mučnine nestanu žene imaju osetno više energije. Ako tome dodamo hormon trudnoće, verovatno ste zainteresovane za seks. Stomak sada još nije toliko velik, pa je vreme za uživanje u pozama koje će biti teško izvodljive za koji mesec.

Neka muškarac sedne na krevet ili sto, a vi sedite na njega. Možete regulisati dubinu penetracije, a neće se stvarati pritisak na stomak. Klasičan „doggy style“ u kojem je moguća duboka penetracija idealan je za drugo tromesečje, jer vam ova poza u trećem tromesečju neće biti nimalo ugodna. Lezite na bok okrenuti licem u lice. Stomak još uvek dozvoljava ovu pozu.

- Oglasi -

Poza koju bi u ovom tromesečju trebalo da izbegavate je klasični misionarski položaj, kao i svi ostali u kojima vi ležite jer ležanjem na leđima materica stvara pritisak na krvne žile i otežava protok krvi do posteljice, što neće biti ugodno ni vama ni bebi.

Treće tromesečje

Jedina prepreka za seks u trećem tromesečju je velik stomak koji će zahtevati maksimalnu kreativnost i od vas i od partnera. Izbegavajte sve poze u kojima ležite ili u kojima se stvara pritisak na stomak. Možete isprobati seks na ivici kreveta, stojeći ili klečeći u kojima možete kontrolisati dubinu penetracije.

Oralni seks, ukoliko ni vi ni partner nemate aktivnih herpesa, dozvoljen je u celoj trudnoći.

izvor: index.hr

PROČITAJTE I OVE TEKSTOVE 

- Advertisement -

Komentara
Loading...