OVE stvari koje u braku NE TREBA da radite zbog dece

Dakle, ovako dobar brak je jednako važan kao i dobrobit vaše dece.

brak-deca

U porodici, mnoge stvari se podređuju deci, njihovim potrebama i planovima za njihovu budućnost, ali partneri u tome moraju biti složni, ako žele da sačuvaju dobar odnos. Nisu oba roditelja uvek jednako bliska sa decom, ali neophodno je da uvek budu jednako bliski između sebe, jer deca uče o ljubavi i partnerstvu iz onoga što vide u odnosu između roditeljskog para, a ne iz ljubavi i odnosa koji imate sa njima.

- Oglasi -

Nemojte bračno nezadovoljstvo lečiti ljubavlju prema deci

Ljubav koju osećamo prema deci nije uvek nesebična, a često je najjače osećanje koje poznajemo. Ali ono nije nadoknada i zamena za partnerski odnos, za ljubav i nežnost koja nam nedostaje u braku. Deca ne služe da se njima popunjavaju emotivne rupe.

Nemojte ostati u braku zbog dece

Ovaj izgovor za trpljenje lošeg braka odavno više ne važi. Svesni smo da je dobar razvod bolji od lošeg braka, a da dobar odnos zarad dece, možemo sa bivšim partnerom da ostvarimo i posle braka. Mnogi bivši supružnici kažu da su bolji prijatelji, da se bolje razumeju i sarađuju na dobrobit svoje dece, od kad su se razveli.

Nemojte se deci žaliti na odnos sa parterom

Deca naravno primećuju, odnosno osećaju sve što se dešava među roditeljima. Ima perioda kada su ljuti i ljubomorni na roditeljsku prisnost, ali i zabrinuti ako ona nedostaje, jer osećaju da nešto nije u redu. Treba im reći istinu, jer ih to oslobađa zabrinutosti, ali dovojno je reći da su mama i tata nešto ljuti jedno na drugo, ali da je to normalno u odnosu odraslih i da će oni to rešiti i da to nema veze sa decom – oboje ih i dalje isto vole. Nemojte upasti u zamku i ogovarati partnera. Pred decom, oboje ste odgovorni za sve.

Nemojte formirati koalicije sa decom, protiv partnera

To se često dešava. Za formiranje koalicija apsolutno je odgovorna majka. Ako je ćerka prisnija sa ocem, majčina ljubomora na taj odnos gurnuće ih u savezništvo protiv sebe. Češće, majka je upućenija u emotivni svet i suptilne potrebe i želje svoje dece, bolje ih poznaje i razume i postavlja se kao tampon zona između njih i oca, u nameri da im posluži kao most i olakša komunikaciju. Kad krije od oca svoje dece nešto što se tiče dece, majka je u savezništvu sa decom. Ona je osoba od poverenja i ona će često vrlo svestno održavati tu poziciju, koja je veoma zgodna za manipulaciju. Ocu je namenjena uloga sudije i policajca i kad hoće decu da dovede u red, dovoljno je da zapreti tom strogom figurom. Nepošteno. I svakako, loše za decu, koliko i za brak.

Pročitali ste bravo vidite nije lako ali morate da se kontrolišete u mnogim stvarima , današnji mališani su prepametni . Ako vam se svidelo to što ste pročitali a bilo vam je korisno podelite i sa vašim prijateljima . HVALA *

Zavirite još malo u novoj kategoriji BRAK I PARTNERSTVOangelfly

Komentara
Loading...