Ove stvari nikako ne treba da radite ako želite dobro svojoj DECI !

0

Jako je važno da ovo shvatite !

 

Nemojte im davati previše novca

Novac je samo sredstvo, ne i cilj. Što ih ranije naučite da to razumeju, biće im bolje. Iako živimo u vremenu kada je sve lako dostupno i pristupačno, vaš posao je da kontrolišete njihove potrebe. Ako im dajete veliki džeparac i kupujete skupe igračke ili nakit dok su još mali, kao rezultat dobićete nezadovoljne i nezahvalne odrasle ljude.

Ne činite da se stalno osećaju kao kraljevi/kraljice

Jeste važno je da učinite da se vaše dete oseća posebnim, ali ako preterujete u tome, rizikujete da kod njih izgubite autoritet, što može imati samo negativne posledice. Deca treba da osete odgovornost, a vaš zadatak je da ih vodite i dajete lični primer, a ne da radite umesto njih ili da im se divite i kada ne rade nešto kako treba.

Nemojte ih učiti da budu nezahvalni ovo je jako važno !

Vi možda mislite da vaše dete zaslužuje sve što dobija i da nikome ništa ne duguje. Ali takav vaš stav ne razvija kod njih zahvalnost. Reči kao što je „hvala“ su veoma važne, da ih shvate i iskreno koriste.

Ne dozvolite da uvek bude po njihovom

Na vama je da odlučite koje su to stvari koje će biti po njihovom, ali i da odredite one koje neće.

Ne motivišite ih nagradama za stvari koje to ne zaslužuju

Ako je vašem detetu dosadila stara igračka, a vi mu kupite novu samo kako bi prestalo da kuka, to je potpuno pogrešan razlog. Kupujte im igračke iz pravih razloga, odnosno onda kada ispune neku dužnost i kada ih zasluže.

Ne sklanjate dete od odgovornosti

Da, vaše dete će praviti greške, ali ako ih ne napravi, neće shvatiti kako se preuzima odgovornost za sopstvene postupke i kako se iz toga uči.

Zadnje i najvažnije ! NE KUPUJTE NJIHOVU LJUBAV , NOVCEM , IGRAČKAMA I TD KUPITE NJIHOVU LJUBAV POLJPCIMA I ZAGRLJAJIMA !

Foto pixabay
Komentara
Loading...