OVE Stvari za bebe ne treba da poklanjate

0

Iako je jednostavnije i ekonomičnije rešiti problem potrebe za novom odećom nasleđivanjem, ovo nije uvek idealno rešenje. Postoje predmeti koje je neophodno kupiti svakoj bebi, što iz higijenskih, što ih bezbednosnih razloga. Reč je o sledećim predmetima:

Uflekane stvari
Iako većina ne bi poklonila nekome odeću s flekama, nije naodmet napomenuti da je ovo jedno od prvih pravila poklanjanja korišćene dečje odeće.

Igračke za kadicu
Ove igračke nisu naročito skupe, te nije neophodno sačekati da ih beba nasledi od drugog deteta. Koliko god ih puta oprala, osoba koja primi ovakav poklon nikada neće imati utisak da je potpuno higijenski da se njeno dete igraovim igračkama, a tu je uvek i opasnost od buđi.

Hranilice koje nisu po poslednjim standardima
Ukoliko niste stopstotno sigurni da je stolica bezbedna, nemojte je poklanjati ili primati ovakav poklon. To znači da bi morala da ima pregradicu koja će se naći između detetovih nogu kako ne bi došlo do proklizavanja i točkiće koji se svaki put zakoče bez problema, kao i da njeno sklapanje nikada nije dovelo do štipanja, ogrebotina prstiju i sl.

Sedišta za automobil za koja niste sigurni da su bezbedna
Ovaj deo opreme spada u predmete koje bi trebalo kupiti ukoliko su roditelji u mogućnosti. Međutim, ako to nije slučaj, obavezno obratite pažnju na to da li je kompanija koja proizvodi auto-sedište u međuvremenu promenila dostupnost ovog artikla, tj. da li je sedište povukla iz prodaje. Sve smo češće svedoci priznanja najuglednijih kompanija da njihova sedišta i kolica nisu bezbedna koliko se veruje, zbog čega se čak milioni sedišta širom sveta vraća u fabrike.

- Oglasi -

Pumpica za mleko
Iz higijenskih razloga, ni u kom slučaju ne poklanjajte drugima svoju pumpicu, niti upotrebljavajte korišćenu.

Cucle
Za kvalitetnu cuclu koja će biti verni pratilac vaše bebe nije neophodno izdvojiti veću sumu novca, pa je, iz higijenskih razloga, preporučljivije da svako dete dobije novu.

Pokvarene igračke
Uz to što mogu delovati pomalo omalovažavajuće, polomljene, izgrebane i izduvane igračke neće pričiniti naročito zadovoljstvo onome ko ih nasleđuje.

Odeća koja vam se ne dopada
Najveći broj mama rado prihvata odeću. Mališani je vrlo često prerastu, a ne stignu da obuku neki od tih predmeta nijednom. Međutim, nikada ne prihvatajte odeću koja vam se ne dopada i ne poklanjajte drugima nešto samo zato što ne zadovoljava vaše estetske kriterijume.

PROČITAJTE I OVE TEKSTOVE 

- Advertisement -

Komentara
Loading...