Ovim uljem leče se mnoge bolesti, a može da se meri majčinom mleku!

Čudo prirode definitivno !!

kokosovo-ulje-lekovito-ulje-1365146957-291993

Osnovni sastojak kokosovog ulja je laurinska kiselina, koja ima snažno antivirusno i antibakterijsko delovanje tpa nas tako štiti od mnogih bolesti. Jedini drugi izvor laurinske kiseline je majčino mleko, a poznato je da mleko izgrađuje imuni sastav tek rođenog deteta.

- Oglasi -

Ulje od bundeve – postupak (RECEPT) (PROČITAJTE)

U proteklih nekoliko godina jedno je ulje postalo izuzetno popularno među ljudima koji proučavaju uticaj hrane na zdravlje celokupnog organizma, piše Dnevno.hr

Čarobno ulje za zategnutu kožu bez strija (PROČITAJTE )

To je kokosovo ulje. Ovo je ulje uobičajena namirnica u narodnoj medicini među azijskim i pacifičkim stanovništvom, a u naše se delove sveta proširilo tek poslednjih desetak godina.

Kokosovo ulje ima toliku nutritivnu vrednost i lekovito delovanje da bi se trebalo koristiti u svakom domaćinstvu.

No, zbog snažnih političkih i farmaceutskih lobija ovo ulje donedavno nije dobilo zasluženu pažnju.

Ulje bundeve JE čudotvorno! Zašto ? (‘PROČITAJTE)

Drugi je sastojak kokosovog ulja kaprilna kiselina koja potiče razvoj “dobrih” bakterija, posebice bakterija mlečne kiseline. Kaprilna kiselina pozitivno djeluje na lečenje kandide te uništava parazite u probavnom traktu.

Prednost kokosovog ulja pred drugim uljima su i srednjelančane masne kiseline, koje se u ljudskom organizmu lako probavljaju i apsorbiraju te ne opterećuju probavni sastav. Ove masne kiseline ne ugrožavaju krv, već izravno odlaze u jetru, gdje se pretvaraju u energiju.

Čudotvorno ulje ruzmarina (PROČITAJTE)

Mnogi fitness stručnjaci preporučuju ovo ulje kod mršavljenja. Koristi se i za masažu zglobova., a budući da ima antiupalno delovanje, može pomoći kod gihta, artritisa, reume, bolova u zglobovima i oteklina. Ima antivirusna svojstva, zbog toga možete ga koristiti kod gljivica i virusnih bradavica. Masaža temena kokosovim uljem potiče bolji rast kose. Kokosovo ulje koristi se i za čišćenje organizma jer blokira štetan uticaj otrovnih tvari.

U nastavku donosimo nekoliko predloga kako koristiti kokosovo ulje u svakodnevnoj nezi:

1. Losion za telo – umasirajte kokosovo ulje u vlažnu kožu nakon tuiširanja ili manju količinu dodajte u svoj omiljeni losion za telo.

2. Sredstvo za uklanjanje šminke – razmažite kokosovo ulje po licu i nežno obrišite tužerom. Po potrebi ponovite postupak.

3. Highlighter – nakon nanošenja podloge i rumenila, nanesite malu količinu ulja na vrhove jagodica kako bi vaše lice dobilo poseban sjaj.

4. Tretman za suva stopala – kokosovo ulje pomešajte s morskom soli i istrljajte grubu kožu na petama. Također, pre spavanja stopala  namažite kokosovim uljem i navucite pamučne čarape i ostavite da deluje preko noći.

5. Protiv strija – područja zahvaćena strijama više puta dnevno namažite kokosovim uljem. Sjajno deluje i preventivno.

6. Pomoć kod opekotina – opekotine od sunca ili druge blaže opekotine nekoliko puta dnevno tretirakte kokosovim uljem.

10 razloga da žene zavole bademovo ulje (PROČITATE)

7. Piling za telo – pomešajte ulje s morskom soli, šećerom ili kukuruznom krupicom (po želji) i jednom nedeljno tom mešavinom istrljajte celo telo.

8. Maska za kosu – kokosovo ulje  nanesite na kosu i ostavite da deluje najmanje pola sata ili najbolje preko noći.

Važno je napomenuti da je kokosovo ulje iznimno otoporno na visoke temperature pa ga stoga možete slobodno upotrebljavati i prilikom prženja hrane.

Komentara
Loading...