Ovo je moja priča :Kako sam rodila dva sina sa prolapsom pupčanika

0

E ovako, moja priča pocinje 2013 god.

foto. Privatna arhiva mame Nataše 

Ne svakidašnje iskustvo u oba porodjaja !! Započinje priču mama Nataša …

Starijeg sina sam rodila hitnim carskim rezom, vodenjak pukao kući jer kontrakcije nisam prepoznala.Stigla sam u Višegradsku 5 prstiju otvorena, prikačena indukcija, očekujem brz porodjaj medjutim dešava mi se prolaps pupčanika vrlo rizična situacija kada beba gubi kiseonik i sve se završava hitnim carskim.

Strah ali nova trudnoća 

Sada 2017 očekujući jos jednog sina, unapred sam se psihički pripremila da ovaj put neće biti iznenadjenja.. 21feb dva dana pred termin trebala otići da zakažem termin za carski u Višegradsku medjutim noć pre toga javlja mi se jak bol u jajniku na 3min.U 3h ujutru krećem sa suprugon u bolnicu nadajući se da ovaj put neće biti komplikacija.

Kada su mi završene sve pripreme stavljaju me u porodjajnu salu, pitam „Hoće li biti carski, znate planirana sam za danas, prvi mi je bio hitan carski, a ova beba sada iznosi 3850“ Međutim dežurni doktori ista ekipa kao 2013 god ignorišu sve to, kače mi indukciju i ja spremna za prirodni porođaj.

Mislim u sebi hoćete prirodni-dobićete ga. Vreme prolazi, bolovi sve jači, moja beba ne silazi u porodjajni kanal. Doktori insistiraju da menjam položaje iz sedećeg u bočni samo da beba siđe međutim ništa se ne menja, a ja umirem od bolova.

Opet se isto dešava . HITAN CARSKI !! 

Rade mi ultrazvuk, vide da je beba krupna i dalje insistiraju na prirodnom. U trenutku jedne jake kontrakcije babica uz moje negodovanje insistira da me pregleda i hvala joj na tome. Tada je vrisnula „Pupčanik!“. Da, dešava mi se ista situacija kao 2013god prolaps pupčanika.

Letimo ka operacionoj sali, babica sve vreme kleči na mom krevetu drzeći taj pupcanik da ne ispadne još više.. Hitan carski preko starog reza, 20 šavova. Sve se opet dobro završilo.

Četiri dana u bolnici na jakim antibioticima. Iako sam bila u rukama dobrih stručnjaka, moje mišljenje je da su ipak očekivali novčanu stimulaciju za carski rez.

Poruka za sve trudnice, Čim osetite bolove ne razmišljajte da li su pravi ili lažni-pravac bolnica. pozz.

Hvala mami Natašina ovoj jako poučnoj priči . Da li još neka mama ima iskustva sa ovim ? Da li je isto prošla ? Dečacima želim divno i bezbrižno detinjstvo pa oni su pravi lavići :*

Mama Nataša je dala priču za naš sajt pošto su se pojavili oni koji bez naše dozvole uzimaju priče i sve sa našeg sajta za njihove blogove iako smo ih upozorili da to ne rade i da nemaju prava , treba da znate da original je ovo i jedina autorka ove priče mama NATAŠA . A mi poslednji put upozoravamo da svaka priča koja je na sajtu devet meseci samo tu treba i da ostane . 

autor priče . mama Nataša

izvor.devetmeseci.net

I ove priče su takođe jako poučne

Komentara
Loading...