Ovo je najbolji prirodni lek za bolove u kičmi i zglobovima!

Jedna starija gospođa daje savet drugoj.

Kaže uzmi šaku plave gline i zamesi kao heb sa sir’etom, ako je jako onda ga razblaži malo s vodom. U to ide nekoliko vrhova koprive koji se prvo isitne ili samelju. Kada je sve gotovo stavi se smesa na krpu i najlon. Bolno mesto se namaže maslinovim uljem i stavi se ova obloga. Tako sedam dana i bol iz noge će prestati.

- Oglasi -

Da glina ima lekovita svojstva te da potiče obrambene mehanizme organizma zna se već jako dugo. Bolesne ili ozlijeđene životinje, na primer, oduvek bi tražile zemlju koja sadrži glinu da u nju ‘zakopaju’ bolni dio tela i uvek bi je nepogrešivo našle.

Danas lekovitu moć gline priznaje i medicina jer je poznato da glina sadrži mnoge mineralne soli i oligoelemente, zatim aluminij, kalij, silicij, kalcij, natrij, gvoždje, srebro, magnezij bakar i olovo.

Glina pomaže u zarastanju rana, eliminira nečistoće iz tkiva, krvi i limfe, povećava smanjenu radioaktivnost u organizmu, a apsorbira preveliku, tako da se posebno preporučuje nakon ili između zračenja mazati na oboljelo mesto.

Glina pomaže kod mnogih bolesti: anemije, bolesti dišnih putova, arterioskleroze, crevnih oboljenja, trovanja, čira, viška želučane kiseline, promena na koži, opadanja kose, bolnih menstruacija, a možete je uzimati i ako nemate posebnih zdravstvenih problema, za čišćenje organizma ili podizanje energije.

Isprobajte: Glina kao oblog primenjuje se tako da je pomešate s destilovanom vodom, napravite od nje srednje gustu pastu koju nanosite na bolno mesto. Važno je napomenuti da se glina ne sme spremati u metalnim posudama ili mešati metalnom kašikom. U dodiru s metalom menja svojstva.

Ako imate problema s kolenima , budite uporni. Osim ‘izvlačenja’ boli, glina ima i neverovatnu moć obnavljanja hrskavice pa bi vam mogla pomoći i kod bolesti za koje vam doktori preporučuju operaciju ili od kojih su digli ruke. U tom slučaju budite strpljivi i glinu mažite barem nekoliko meseci.

Kako se glina pije: Jednu kašiku(plastičnu ili drvenu) gline zamutite u staklenoj čaši u 1,5 dl obične vode i ostavite da odstoji preko noći. Glina se uvek pije ujutro, na prazan želudac

Prvi dan ujutro popijete samo vodu, a talog od gline ostavite na dnu čaše. Drugi dan ujutro promešate talog u vodi i pustite da malo odstoji, a onda popijete tu srednje mutnu vodu, a glinu koja se slegnula na dnu čaše ostavite. Treći dan ujutro promešate glineni talog i vodu i odmah popijete sve.

Vrlo brzo primetićete blagotvorne učinke, a i oni koji nemaju nikakve tegobe, osetit će da se organizam očistio, da im je koža čistija i sjajnija, da imaju više energije.

I ne bojte se, glina ne ostavlja nikakav talog u telu ili crievima, a nekada su se davno i vojnici oboleli od tifusa, dizenterije i raznih infekcija lečili pijenjem rastvora gline. Nabaviti je možete u prodavnicama zdrave hrane i biljnim apotekama, samo morate napomenuti da trebate glinu za pijenje, ona za obloge je malo krupnija.

Još jedan odlličan recept – Maska za lice:

2-3 plastične ili drvene kašike pomešajte s nekoliko kapi limunova soka i negazirane mineralne vode da se dobije homogena smesa. U smesu možete dodati bademovo ulje, kantarion ili maslinovo ulje. Masku nanesite na lice i držite do pola sata. Umijte se i nanesite hidratantnu kremu. Glina smiruje upale kože, leči akne, poboljšava formiranje kolagena i elastina, pomlađuje i osvežava kožu.

I za kraj: Kod konkretnih tegoba i oblozi i maske učinkovitiji su ako se glina istodobno uzima i oralno.

Izvor: korisno

Komentara
Loading...