OVO JE PRIČA O JEDNOJ MAJCI I O NJENOM HEROJU

0

Započinje priču naša čitateljka M.J.

PRIČA O JEDNOJ MAJCI :Otac mi je lečeni alkoholičar. Uvek je mamu maltretirao. Najvise psihički,a bilo je i fizički. Nas decu nikad nije dirao,ali na mamu je imao pik svaki put kad popije. Jednom prilikom je i mene udario,raskrvario mi usnicu.Tad sam mu rekla da kad porastem da ću se odseliti i povesti mamu sa sobom.

 

Pobegle smo kod sestre i nisam se htela vratiti kući. Došla sam nakon 3 dana a on se pravio kao da ništa nije bilo.

Sa 16ipo god sam se zaposlila. Išla sam u školu a vikendom radila. On je i dalje pio. Svaki put kad dođem iz škole i ako je muk u kući znala sam da nešto nije u redu. Taj dan je došao pijan i navalio na mamu koja mu je servirala večeru kao nekom kralju a ne običnom pijancu. Uzeo je tavu i htjeo udarit mamu. Branila sam je. Kolilo sam mogla sa svojih 49kg i 16 godina. Nisam dala na svoga heroja,svoga zaštitnika na svoje sve na svetu. Izbacio me je iz kuće.

majci
Foto: Pixabay

 

Ja sam našla stan i došla po mamu. Samo sam joj rekla idemo. Ti ovdje više nećeš biti. Živela je dosta dugo samnom. Ja sam radila,a ona nije imala nikakvih primanja. A ja,ja sam imala srce na mjestu znajući da joj neće pasti dlaka s glave. Bila sam ponosna na sebe. Napokon joj mogu vratiti sve sto je učinila za mene. Što me je branila od njega. Što nije dala na nas. Na svoju decu. Što je uvek bila nasmejana,a opet toliko problema.

- Oglasi -

Svi smo već odrasli. Ona je i dalje moj heroj i uvek će biti. Danas sam i ja majka. Ona čuva moga sina dok ja idem da radim. On se nije promenio. Moj sin će imati uskoro rođendan,ali on neće biti na njemu,jer u sve mi možeš dirati ali ne i u moju KRALJICU !!!!

Želim biti majka kao što je ona.
Štitila nas,hranila i oblačila.
Digla šestoro dece na noge.
Sad je ponosna baka 11 unučadi.
Mama je moj HEROJ !!!

autor. mama M.J.

pripremila . Sonja Milekić urednica portala

izvor.devetmeseci.net

BONUS VIDEO-ALKOHOLIZAM

- Advertisement -

Komentara
Loading...