Ovo me je dovelo da sam potpuno uništila svoj brak, a suprug me na kraju napustio

,
0 419

Gde sam grešila ?? .. ! 

1.Decu sam uvek stavljala na prvo mesto

Lako je voleti svoju decu. Potrebno je vrlo malo truda i oni vas obožavaju, bez obzira na sve. Brak je ipak mala suprotnost: to je posao. A kad god se moj brak počeo osjećati kao da obavljam težak rad, ja bih izašla s djecom van ili u šetnju ili u bioskop. Često sam planirala ove avanture kada sam znala da moj muž ne može ići (ili da mi ne pokvari ugođaj). Govorila sam samoj sebi, sve je u redu, on ionako radi, a nekako mi se uvijek činilo da mi se ne da ići na porodične izlete.

Izabirala sam da većinu noći s decom spavam u sobi, okrivljujući muža da jako hrče i neka se odmori jer nam ionako deca nekoliko puta upadaju u sobu tražeći nešto ili ih je strah spavati samima. Kao rezultat toga, jedva da smo na sat vremena bili sami, a nikada nismo proveli noć bez dece. Pa, možda jednom godišnje na našu godišnjicu.

2. Nisam postavila (ili nametnula) granice sa svojim roditeljima.

Bili su često u našoj kući, ponekad bi dolazili nenajavljeni i ulazili slobodno u kuću. Oni bi “pomagali” oko kuće i radili stvari koje ih nikada nismo tražili, poput preslaganja rublja iz perilice u sušilicu (pogrešno, naravno). Odlazili bi s njima na odmor. Ispred nas bi preodgajali našu djecu. Moji su me vlastiti strahovi, usporavali da načinim granicu i postavim pravila ponašanja mojih roditelja. Moj se suprug, doslovce, oženio celom mojom porodicom.

3. Retko smo vodili ljubav. I postal sam zanovetalo.

Mislila sam da je ljubav iskrenost, ali svi znamo da istina boli. Dok smo se osjećali udobnije (čitaj: leni) u našem odnosu, bila sam preumorna za akcije. A kada bi nešto i učinio stalno bi ga napadala: „zašto si to učinio“?

Umesto da mu pomagala da izgrađuje svoj ego, ja sam ga ponižavala. Često sam mu govorila kako mu posao i nije baš neki i kako sigurno odlazi samo da gleda svoje kolegice vešalice ( jer ja sam imala viška kilograma). Stalno sam mu spočitavala kako radi sve krivo, a iskreno, on samo nije radio po mom. Ponekad sam razgovarala s njim kao s detetom. Kontrolirala sam obiteljske financije i njemu prigovarala za svako nepromišljeno trošenje.

Zašto današnji brakovi pucaju – mnoge žene će se prepoznati…

I u spavaćoj sobi, pogodili ste – činio je to sve krivo, a nisam se sramila reći mu to. Kako se naš brak raspadao, stalno sam tražila pogreške i greške kako bih mogla opravdati moju superiornost. Na kraju dana, više nisam osećaja poštovanje prema njemu, što sam mu i pokazivala.

4. Nisam se trudila naučiti se boriti na pravi način.

Znam da zvuči čudno predložiti da postoji pravi način borbe. Ali postoji. Imala sam tendenciju zadržati mir u našoj kući ako držim usta zatvorena kad me stvari stvarno smetaju, ali nisam. Kao što možete zamisliti, sve male stvari koje su me izluđivale prerasle su u ogromnu kuglu ljutnje koja će se povremeno pretvoriti u golem, stvarno zastrašujući napad. Sada kada se osvrnem unatrag, bila sam očito jedna obična zastrašujuća kuja tokom tih epizoda.

Pišem ovo s nadom da ću nekako vratiti svog sada bivšeg supruga natrag. I molim ga za oprost. Pišem ovo jer ne mogu verovati koliko sam dugo držala glavu pokopanu u pesku. Nadam se da će druge žene kroz moju priču barem malo shvatiti koliko mi žene možemo uništiti jednu porodicu. I dok sam još uvek uznemirena što je moj suprug odlučio rešiti naše probleme u krevetu druge žene, ipak priznajem da ga je moje ponašanje i gurnulo tamo.

izvor. zdravaisretna.hr

Najčitanija priča na sajtu

Shvatila sam da više nisam žena koju moj muž želi, a onda sam promenila sve

Komentara
Loading...