Ovo su najpogodnije poze za seks u trudnoći

Kako se namestiti da u krevetu bude prijatno i vama i njemu, sa velikom loptom od stomaka između vas, objašnjavaju dr Oz i dr Rojzen 

trudnoća

Ako vas brine seks u trudnoći i neki položaji vam nisu prijatni, pročitajte na šta sve treba da pazite tokom seksa i koje položaje savetuju dr Mehmet Oz i dr Majkl Rojzen.

- Oglasi -

U trudnoci se menjaju mnoge stvari, a jedna od njih je i seksualni život. Tada raste nivo estrogena i progesterona, što dovodi do pojačanog libida, pišu dr Mehmet Oz i dr Majkl Rojzen, autori knjige „VI imate dete“ .

Ako imate urednu trudnoću i ginekolog vam nije zabranio seks, slobodno možete da uživate u seksualnim aktivnostima sve do zadnjeg dana ali dr Oz i dr Rojzen ipak upozoravaju na neke stvari. Molimo imajte u vidu da je slabo krvarenje tokom seksa normalno, posebno tokom prvog tromesečja. Naime, kapilari u vratu materice mogu da puknu tokom seksa, a iako to najčešće nije razlog za brigu, ipak svom lekaru spomenite da ste krvarili za vreme seksa .

Mnoge trudnice znaju da se požale da njihovim partnerima seks nije prijatan zbog pomisli da će nekako nauditi bebi u stomaku. Za to ne postoji nikakva šansa jer beba je sigurna i štite je vrata materice i amnionska tečnost. Ne budite oprezni ukoliko praktikujete oralni seks.

Kako trudnoća napreduje i stomak je se sve veći , primećujete da su vam neki položaji neugodni ili čak nemogući, na primer klasičan misionarski položaj. Umesto njega Isprobajte seksualne položaje koje preporučuju dr Mehmet Oz i dr Majkl Rojzen.

Kašika

Legnite jedno pored drugog, a partner neka leži Iza vas. Ovaj položaj omogućiće pliću penetraciju .

Žena je gore

Kad ste vi gore, nema pritiska za na stomak, a sami možete da kontrolišete brzinu i dubinu penetracije.

Na ivici kreveta

Legnite na leđa na ivicu kreveta, sa savijenim kolenima i stopalima na ivici, a partner neka stane (ili klekne ) ispred vas. Ovaj položaj je poput misionarskog, ali partnera se neće celom težinom naginjati na vas.

Na kauču

Kleknite na kauč i pridržavajte se rukama , partner može da penetrirati od nazad .

Posle porođaja sačekajte šest nedelja

U trudnoći nivo estrogena je visok, zato neke trudnice imaju pojačanu seksualnu želju, a posle porođaja, nivo naglo pada. Većina lekara preporučuje čekanje s povratkom na seksualne aktivnosti šest nedelja ( što uključuje i oralni seks ).

Vašem telu potreban je oporavak, a nakon porođaja podložnije je i infekciji. Kad konačno dođe vreme za prvi seks posle porođaja, recite partneru kako se osećate, a možda će vam trebati i duža predigra ili lubrikant .

izvor: Klokanica.hr

Podeli i sa vašim prijateljima ako vam je ovaj tekst bilo od koristi :* Hvala

Saznajte još i ovo

Najneprijatnija seksualna pitanja u trudnoći

Da li je gubitak seksualne želje posle porođaja normalna pojava ili…

Koliko treba da prođe od porođaja do prvog seksa?

Seksualni život nakon rođenja deteta

Komentara
Loading...