PERIOD VIRUSA DOLAZI! Evo par SAVETA kako da OJAČATE tokom jeseni: Svaki dan pijte OVO!

0

Kažu da je septembar, uz januar, najdepresivniji mesec u godini. Odmori su završeni i sve obaveze kreću punom parom. Zato iskoristite ovaj recept na vreme da ojačate, osnažite svoj imunitet i smanjite mogućnosti da vas potkače virusi i prehlade koje donosi jesen.

Potrebno je:

– 2 pomorandže

– 1 grepfrut

– 1/4 limuna sa korom

– šaka goji bobica

– malo rendanog đumbira

– 1/2 čaše vode

Priprema:

Sve namirnice izblendirajte, minut, dva.

Smuti pijte ujutru i uveče, barem deset dana. Osetićete sigurno dodatnu snagu i energiju da pregurate septembar i početak jeseni.

Preporučeni dnevni unos vitamina C se razlikuje s obzirom na uzrast i pol.

SAVET VIŠE .

Preporučena doza za odrasle žene je 75 mg dnevno, dok muškarcima treba nešto više, oko 90 mg dnevno. Vitamin C svakodnevno nalazimo u voću i povrću, ali količine koje dobijamo iz namirnica često puta su premale, stoga organizam zahteva dodatnu suplementaciju ovim vitaminom. Vitamin C je dostupan bez recepta u obliku tableta, šumećih tableta ili praha, a koristi se i u prehrambenoj industriji kao aditiv. Budući da je topiv u vodi, telo se lako rešava “viška” vitamina C kroz mokraću.

Vitamin C ne samo da jača imunološki sistem tela, već je potreban i za elastičnost kože, zdrave zube i kosti. Takođe je uključen u proizvodnju hormona sreće, koji se brine za dobro raspoloženje. Vitamin C neutraliziuje slobodne radikale i sprečava oštećenja uzrokovana slobodnim radikalima u našem telu te se smatra najvažnijim antioksidansom u našem telu. Slobodni radikali se smatraju i glavnim uzrokom starenja, a uzročnici njihovog nastanka su nepravilna ishrana, stres, upotreba lekova i pušenje.

izvor.pink.rs

Foto: Shutterstock

Komentara
Loading...
where can i buy metformin over the counter buy metformin online