Pet lekcija o ljubavi zbog kojih se isplati poslušati zrele žene

0

Od zrelih žena možemo naučiti vredne lekcije.

Godine obično sa sobom donose mudrost, a u skladu s tim zrele žene su te od kojih možemo da naučimo vredne lekcije. Između ostalog i one koje se tiču ljubavnih odnosa.

Pet lekcija o ljubavi koje svaka mlada žena može da nauči od zrelih dama donosimo u nastavku:

1. Tela nisu večna i svoje telo mora se voleti u svakom dobu, bez obzira na sve

Zrele žene na telo ne gledaju kao na objekat koji mora biti doveden do savršenstva i uvek prikazan na najbolji mogući način. Na svoje telo gledaju kao na svog vernog suputnika u životu i vole ga bez obzira na sve. Ne uzimaju svoje telo zdravo za gotovo i slušaju šta im govori. Znaju da pripada njima, a ne nametnutim standardima lepote.

2. Muškarci dolaze i odlaze, a prijateljstva su večna

U mladosti smo skloni tome da ceo život stavljamo na čekanje u onom trenutku kada pomislimo da smo se zaljubili u muškarca svojih snova. Ono što zrele žene znaju, čak i kada su u stabilnim dugogodišnjim vezama ili brakovima, je da cene vrednost prijateljstva. Zrela žena zna da su joj bez obzira na sve, njene drugarice one s kojima ima odnos kome nijedan muškarac ne može da parira.

Drugarice su te koje pričaju o osećanjima, s kojima satima možemo da preispitujemo detalje iz života, kojima možemo da se poverimo o bilo kom problemu…

3. Bolje se zaljubiti u dobrog muškarca nego u zgodnog muškarca

U mladosti većina nas je bila u fazi u kojoj nismo previše razmišljale o tome da li je neko dobar dečko, već smo „padale“ na izgled.

S godinama, žene su naučile vrednu lekciju – bitno je pronaći muškarca koji će ispuniti naše emocionalne potrebe i to je lekcija koju će svaka zrela žena rado preneti onoj mladoj.

4. Zatišje i/ili „bura“ ne znače da je vezi došao kraj

U mladosti teško podnosimo bilo koji trenutak u vezi u kom se osećamo bezveze, kamoli neki duži peirod. Ali, s godinama shvatimo da ne moramo od svega da pravimo veliki problem, da ne treba da bežimo iz veze nakon jednog dana tišine ili lošeg perioda. Naučimo da sednemo i razgovaramo o potencijalnim problemima i o tome kako da ih rešimo. Zrele žene znaju da svaki odnos ima svoje uspone i padove i da ne moraju da paniče svaki put kada nastupi oseka.

5. Zrele žene vole same sebe mnogo više

Godine sa sobom donose zahvalnost, zahvalnost što smo još uvek tu, što učimo, radimo… Žene shvataju da su heroji sopstvene priče i vole i cene sebe puno više nego su to radile u mladosti.

 

Foto pixabay
Autor/Izvor zadovoljna
Komentara
Loading...