Pet načina da organizujete prostor za dečiju igru

Ako vas izluđuju dečije igračke i flomasteri koji vam se stalno motaju pod nogama, pročitajte par primera kako možete da unesete red u dečiji haos i napravite organizovan prostor za igru.

imagesg

1. Sve označite 

Igračke rasporedite u više plastičnih fioka koje ste označili natpisom, fotografijom ili nekim znakom tako da se zna šta se u kojoj nalazi. Osim što će dete lakše naći gde se šta nalazi, usput će da vežba čitanje i da se igra. 

2. Okačite sve crteže 

Umesto da crteže svojih mališana držite po policama i fiokama, sve ih lepo zalepite na zid. Osim što ste dobili i svojevrsni ukras u sobi, tako ćete biti sigurni da vam se dragi crteži neće iscepati i pasti u zaborav. 

3. Sakupite sve knjige/bojanke na jedno mesto 

Potrudite se da dečije knjige dovedete u red. Sakupite sve knjige na jedno mesto i složite ih na police, a prostor za čitanje ukrasite jastučićima na koje se mališani mogu ispružiti dok listaju. 

4. Napravite umetničke posudice 

Još jedan od načina za držanje nereda pod kontrolom jeste da za svako dete napravite posebne umetničke posudice u kojima će držati svoj pribor za crtanje. 

5. Bacite kutije za igračke 

Stavljanje svih igračaka u jednu kutiju nije rešenje. Tako će se većina igračaka jednostavno izgubiti u masi. Najbolje bi bilo da se igračke rasporede tako da svaki kutak bude namenjen nekoj drugoj aktivnosti.tumblingteddy

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

Komentara
Loading...