Pet razloga zašto svoga supruga volim još više otkako smo dobili bebu

0

Niko od nas ne može ni da pretpostavi kakav će roditelj biti pre nego što dobije dete

tata-mama-beba

Iako nijedan brak nije imun na promene koje nastupaju sa dolaskom prelepog, ali zahtevnog deteta, dobro je znati da neko stoji rame uz rame sa vama.

Niko od nas ne može ni da pretpostavi kakav će roditelj biti pre nego što dobije dete. Ništa ne može da vas pripremi za dolazak novorođenčeta na koje ne možete jednostavno da zaboravite uzdignutih nogu na kauču sa čašom hladnog pića u ruci. Ipak, od neverovatnog značaja je kada znate da je uz vas neko ko će se zajedno sa vama boriti da postanete spremni na roditeljstvo.

Blogerka Beki Šreder, znala je da je spremna da dočeka bebu na svet, i verovala je da se i njen suprug oseća spremno

Blogerka Beki Šreder, znala je da je spremna da dočeka bebu na svet, i verovala je da se i njen suprug oseća spremno. Verovala je da će dati sve od sebe da se adaptira i uroni u roditeljske vode zajedno sa njom, ali nije u to bila sigurna dok ga nije videla u akciji.

Od trenutka kada je ušao u porođajnu salu sa njom znala je da će ga voleti više nakon što dobiju bebu. Iako su njihovi dani ispunjeni premorom i nesuglasicama, ona i dalje misli da je njen muž još bolji otkako je postao otac. A evo i zbog čega…

Ozbiljno je oduševljen količinom fizičkog bola koji mogu da pretrpim.

Nisam imala najlakši porođaj na svetu, i jedina osoba koja to zna osim mene je moj muž. Držao me je za ruku, pridržavao noge i kofu za povraćanje satima. Jedini put kada nije bio pored mene je tokom brzog odlaska u toalet, i vratio se pre nego što sam i shvatila da je otišao. Kada je sve bilo gotovo, oboje smo bili zapanjeni zbog naše prelepe devojčice, ali moj suprug mi je stavio do znanja da je jednako zapanjen zbog nadljudske snage koju sam pokazala.

Pravi najsmešnije face i ispušta najgluplje zvuke dok zabavlja našu bebu.

- Oglasi -

Prvi put kada sam videla mog muža kako pravi polu-majmunske zvuke po sobi znala sam da će biti kul tata. Ako ne pokušava da zvuči kao životinja iz zološkog vrta, onda se fokusira na nameštanje izraza lica koji čak ni ja nisam videla, a godinama ga znam. Gledati njih dvoje zajedno dok se zabavljaju jako je zabavno, i iako ne mogu da shvatim šta on to radi, naša ćerkica upija svaki trenutak.

Želi još dece, iako je ovo najteža stvar koju smo zajedno uradili.

Palačinke za večeru ili masaža stopala da bi se umanjio gigantski otok mojih članaka bili su samo početak promene u našoj vezi koja će nastupiti sa dolaskom bebe. Nakon devet meseci koliko je trpeo moje kukanje, natečenost, i iracionalne zahteve, dobili smo bebu. E tada je postalo zaista teško. Ponekad se roditeljstvo činilo nesavladivim ali uspeli smo. Preživeli smo prvu godinu, a sad kada smo konačno stali na noge, on kaže da je spreman da kroz to opet prođe sa mnom, i da želi bebu broj dva.

Dobro podnosi smrdljive situacije.

Beba se ukaki u 3 ujutru ali to nije nikakav problem za njega. Srećom, taj nered je trajao samo nekoliko nedelja pre nego što smo ukopčali kako da kontrolišemo kaku na svakih nekoliko sati. On je odmah uskočio i čistio ju je čak pažljivije od mene, a na najmanju naznaku crvenila momentalno je mazao kremicu. Povraćanje, prljave pelene, mokraća sve je to podneo i nikada se nije žalio jer je znao da se ovakvo čišćenje nalazi u opisu roditeljskog posla.

Govori mi da sam najbolja mama, i ja mu verujem.

Kada ste novopečena majka često čujete to da vam odlično ide ili da ste sjajna majka, ali iako su ove reči izrečene u dobroj nameri mnogi od tih ljudi nas ne vide u akciji koja traje danonoćno. Ne vide nas kako brišemo znoj sa čela, ili plačemo pod tušem jer nekad je tako teško biti roditelj. Međutim, naši muževi vide koliko se borimo, i kada mi moj suprug kaže da sam najbolja mama, ja mu verujem svaku reč. I tako imam snage da prebrodim i današnji dan.

izvor:mojpedijatar.co.rs

Drugi su uživali i u ovim pričama

PODELITE I SA VAŠIM PRIJATELJIMA :* HVALA

- Advertisement -

Komentara
Loading...