Pismo koje je napisao svojoj supruzi i svim majkama dotaklo je srca ljudi u čitavom regionu

Bloger Kristijan Janušić iz Samobora je na svom blogu zahvalio svim majkama nakon što je i sam postao otac. On je svoju priču nazvao “Pismo svakoj majci i kažem vam ‘Hvala'”

pismo supruzi

Pričali su mi, znao sam sve, ali nisam znao ništa. “I plakaćeš, obećavam, jer saznaćeš šta je ljubav, za koga dišeš i zašto živiš.”

Uveravali su me da je to nešto najlepše na svetu i da je taj događaj nešto što dosad još nisam doživeo i osetio. Rekli su mi da se ne brinem i da će sve biti u redu. Ana i ja smo slušali razne priče i ispovesti trudnica, mama i roditelja uopšteno. Pa zanimalo nas je sve, a ja sam želeo da znam šta to Anu čeka i šta sve moram JA da uradim kako bih joj pomogao i kako bih se najbolje pripremio za taj dan.

Eh, da sam znao.
Bio sam siguran da znam, jer pričali su mi i stotine priča uverilo me da sam spreman i da znam sve, ali nisam znao ništa.

Ok priznajem, emotivac sam i plakao sam na onoj početnoj sceni crtanog “Up” kao i na nekoliko scena crtaća “Lilo & Stich” ili “Čudovišta iz ormara”. Ali te suze nekako dođu brzo i kratko traju, a crtać zaboraviš – do ponovnog gledanja i ponovnog sušenja očiju i laganja Ani da me “opet” muči alergija ili smrdljivi Martin koji leti naokolo.

I moji roditelji su takvi, a ja sam njihova kopija i hvala Bogu na tome. Ali zašto je bitno jesam li ja emotivan ili ne i ko su MOJI mama i tata?

Pa bitno je, jer i oni su proživeli sve što sam ja tek počeo, sve što je moja Ana proživela pre nekoliko dana i sve što dosad nisam znao niti cenio koliko je zaista i trebalo. O kako se to promenilo. I samo da znate, ovo nije post mladim roditeljima sa savetima šta i kako, to se nikako ne bih usudio.

Ovo je samo jedno veliko hvala Ani, ona je ljubav mog života, a ja, iako sam znao šta je hrabrost, novu lekciju od nje naučio sam u subotu 26.09.2015.

Bio je to najstrašniji, najiščekivaniji i najdivniji dan mog života i ona je imala glavnu ulogu, a ceo film nam je umesto završne špice poklonio ćerku.

Korina je novi deo mog srca, kopija Ane i mene i naše malo čudo. I naravno, ja znam da i vi isto tako volite svoje dete. Znam da nisam jedini koji voli najjače i koji voli toliko jako da je to ponekad neizdrživo i neopisivo. Samo sam to želeo reći naglas, jer mi je drago da sam i ja postao deo tog tima.

Svim ženama koje imaju dete ili ga pokušavaju začeti poručujem da ih cenim, razumem i čujem. A mojoj mami imam nešto reći:

“Divim ti se i samo molim Boga da ću i ja biti kao ti i kao tata, jer samo ću onda znati da sam uspeo i da sam na dobrom putu. Hvala ti što si uprkos nepodnošljivoj boli izdržala do kraja i mene donela na ovaj svet. Jer nije ovaj svet blago, to ste vi i život koji ste mi ti i tata dali i cenim što ste kroz ljubav stvorili moje divne sestre i mene. I oprostite mi i ti i tata svaku ružnu reč, jer ništa od toga nisam mislio, ja samo nisam znao, ali uvek vas volim najjače i to se nikada neće promeniti”.

Ana i Korina mi se iz bolnice vraćaju za vikend i ovi dani bez njih postaju mi nepodnošljivi. Ali strpljiv sam ja i nikada ne dobijem sve odmah, ali uvek dobijem sve. To je moja životna priča koju sam prihvatio i koju ne bih menjao.

Pogledajte i Kada bi muškarci pričali priču o porođaju svoje supruge…

Anu i Korinu posećujem svaki dan – pa ove dane samo to i čekam, a Korini sam juče šapnuo najčvršće obećanje ikad: “I uvek ću te držati za tu divnu ručicu i biti tvoj superheroj i zaštitnik, obećavam. Najvažnija si, voljena, vredna i prekrasna i naša si mala Biškulica.”

A svima vama koji čekate svoju ljubav ili je tek planirate, nemojte se uopšte bojati, pa to je najlepše putovanje ikad, to vam obećavam. Trudnoća počinje s poljupcem i rečima “Volim te”, a bol će proći iste sekunde kad će vaša ljubav osetiti mamina prsa i tatin dah.

I budući tate, budite uz svoju ljubav na porođaju. I ako dosad niste plakali, ja vam obećavam, plakaćete suzama pravednika i čoveka koji voli.

Ja? Dok je porođaj trajao bio sam uz Anu, pričao sam joj ono što je trebalo da čuje i držao sam je za ruku. Puno sam lagao, ali to su one dobre laži – drugačije i nije moglo biti. Kad je Ana rodila, bol je prestala, Korina je na njoj zaspala, a ja sam se slomio – od suza, ljubavi, sreće i još jače vere. Svojim curama poklanjam ceo svet.I kako je mene Snežana naučila pre 15 godina, ako vas ikada bude strah, samo zatvorite oči i u sebi tiho recite: “Moj su izbor ljubavi i vera”. Jer to je onda vaš izbor, vaše pravo i zacrtani put.

Ja nisam znao, ali sada znam. I nakon 9 meseci briga, radosti, straha, ljubavi i suza, reći ću vam još ovo: “Jer taj je tren u potpunosti uklonio svaku brigu, na lice stavio najveći osmeh ikad i moj je život dobio još veće značenje. Ana je moja heroina, zauvek, a Korina me naučila da je totalno fer biti zaljubljen u dve devojke u isto vreme.”

Izvor: 24sata.hr

PRELEPO ZAR NE ? RASPLAKALI STE SE ? VERUJTE I JA SAM . PODELITE OVO SA VAŠIM PRIJATELJIMA NEKA I ONI PROČITAJU BRAVO ZA OVOGA TATU .

PROČITAJTE JOŠ PAR DIVNIH PISAMA

PISMO DEKE KOJE JE OSVOJILO SVET: Grlite ljude koje volite, čitajte knjige!

Pismo budućim majkama: Porođajne rane će zaceliti, ali to što si postala majka učiniće da postaneš ranjiva

Pismo jedne devojčice dirnulo je jednog tatu. Njegov odgovor je još dirljiviji

 Prvo pismo mojoj miloj majčici

Dirljivo pismo majke tek rođenom detetu

Pismo koje je rasplakalo lekare

Komentara
Loading...