Pitali su Srbe da li bi UZELI ŽENINO PREZIME, a onda je jedna devojka kratko odgovorila svima

0

Poslednjih dana na Internetu se provlači tema oko promene prezimena nakon stupanja u brak. I dok jedni misli kako žena treba obavezno da uzme muževljevo prezime, drugi tvrde da je to greška jer na taj način žena gubi svoj identitet, a evo šta misle ljudi u našoj zemlji.

„Zanima me, muškarci, mišljenje i šanse da uzmete ženino prezime ili nadodate na svoje. Takođe, isto za žene, šanse da zadrže svoje ili nadodaju. Generalno mišljenje o tome“, ovako glasi pitanje na domaćem Reditu koje je izazvalo pravu prašinu, a hajde da pogledamo komentare.

„Znam samo jednog lika koji je uzeo ženino prezime i to zato što je imao istoriju vršenja krivičnih dela kod nas i po Evropi, pa je kontao da će tako lakše da prođe pri putovanjima i proverama. Ja sam uzela prezime od muža“, napisala je jedan žena, a druga se nadovezala:

„Upoznam ja lika i idemo na dejt. Na dejtu se ispostavi da imamo isto prezime, recimo Petrović. Njegovi su iz Crne Gore poreklom, ali čak i otac mu je rođen ovde. I ja kažem ‘Jao zamisli kako bi bilo strava naša svadba i matičar pita da li uzimate ženino prezime ili ostavljate vaše, i ti kažeš uzimam ženino’. Hehe. I lik, skroz se uozbilji I kaže: ‘Ja to nikad ne bih mogao da uradim, otac bi me se odrekao’. A, ja u šoku“.

Foto pexels
Autor/Izvor zenablic
Komentara
Loading...