Polazak u školu: Koje stvari treba da uradite, pre nego dete krene u školu!

0

Evo kako da pripremite dete za polazak u školu na jesen

Do početka nove školske godine ostalo je još samo tri nedelje. Udahnite duboko, grčevito se držite za to preostalo mentano zdravlje i uradite ove 4 jednostavne stvari kako biste dete pripremili za 1. septembar!

1. Budite iskreni i recite mu sve o trenutnom stanju sa pandemijom

Objasnite detetu da pandemija još uvek traje, da su zbog nje školski časovi mogu biti skraćeni, da mora da vodi računa o higijeni ruku, ali i da nosi masku. Ako je vaše dete prvačić, dobro bi bilo da mu objasnite da škola „ne izgleda“ inače ovako, te da su časovi duži i da je potrebno sada više da uči, jer manje vremena boravi u školi...

2. Ostavite ih negde

Dozvolite detetu da se malo zaželi roditelja i kuće. Odvedite ga kod rodbine, bake i dete, u neki letnji kamp… Neka se malo druži sa vršnjacima i zaželi se vas… Dozvolite sebi da se malo odmorite!

3. Praktikujte brzo spremanje za jutarnju trku

Sad je vreme da naučite dete da uveče odabere šta će obući ujutru. Naučite ga da brzo opere zube, počešlja i obuče se, obuje i napusti kuću. Ako želite možete detetu ovo da približite kroz igru, uključite štopericu pa merite vreme za koje se dete sprema i izlazi na vrata.

4. Posetite školu

Ako ste u mogućnosti prošetajte do škole. Dopustite detetu da se igra u školskom dvorištu. Neka se navikne na okruženje. Bez obzira da li je đak prvak ili polazi u treći osnovne, septembar je stresan mesec za vaše dete. Imajte to na umu.

Foto Pexels
Autor/Izvor SD
Komentara
Loading...