Popravljenje i vađenje zuba za vreme trudnoće

0

Vađenje zuba za vreme trudnoće! Dr.stomatolog Suzana Dašić: Zdravlje zuba i usta veoma je važno za zdravlje trudnica.

 

Naš sagovornik dr.stomatolog Suzana Dašić, budićim mamama, savetuje da obavljaju preglede, posećuju stomatologa i da kroz adekvatnu edukaciju i pravilne profilaktičke mere uklanjaju naslage i održavaju zdravlje zuba i usta jer je važno za zdravlje trudnica. Često čujemo da se u trudnoći zubi ne smeju lečiti i trudnice imaju strah da posete stomatologa u trudnoći.

 

Zubi se mogu sanirati tokom trudnoće i važno je da postoji saradnja stomatologa i ginekologa.“Dr.stomatolog Suzana Dašić“ author_job=“Dr.stomatolog “

Zubi se mogu sanirati tokom trudnoće i važno je da postoji saradnja stomatologa i ginekologa, a što bi svaka trudnica svakako svom ginekologu trebala da naglasi i da dobije njegovu saglasnost.

Takođe, trudnica treba da obavesti svog stomatologa da je u drugom stanju, u kom je mesecu trudnoće, da li koristi neke lekove ili specijalne preporuke koje joj je dao ginekolog. – kaže dr.Dašić

 

 

Pored iznetog dr.Suzana Dašić savetuje da ukoliko trudnica primeti bilo kakve promene u ustima, otok, crvenilo, krvarenje, svakako bi to trebala da saopšti svom stomatologu i ukoliko je neophodno vađenje zuba tokom trudnoće, može se obaviti uz primenu adekvatnih anestetika.

- Oglasi -

Najbolji period u trudnoći je do trećeg meseca za sve stomatološke zahteve, pa i vađenje zuba, ali ukoliko u su hitne i neophodne druge stomatološke intervencije mogu se izvoditi i tokom cele trudnoće.

Trebalo bi izbegavati u prvom trimestru trudnoće snimanje zuba i ako je moguće odložiti za kasniji period, a ako je ipak neophodna intervencija mora se koristiti adekvatna zaštita i poželjno je da snimak bude izrađen digitalnom tehnikom.

Pozovite nas na: 011 268 2044 ili 064 128 5680

Nakon trudnoće mogu se raditi estetske intervencije kao što su naprimer beljenje zuba, postavljanje zubnih faseta ili ugradnja zubnih implanata, jer nisu hitne.

 

Foto Pixabay
Autor/Izvor Kucnilekar.com

- Advertisement -

Komentara
Loading...