Porodična fotografija koja će vas zalediti: Šta smo mogli imati

0

Porodični portret para koji u naručju drži sina, a pokraj njih su sene petero dece koje su izgubili zbog spontanih pobačaja, dirnuo je srca mnogih ljudi i pokazuje koliko je ova porodica patila, i još uvek pati.

Screenshot_10foto. dmx photography

Sliku je na svojoj Fejsbuk stranici DMX Photography stavila fotografkinja uz objašnjenje da joj je došla draga prijateljica Katarina sa posebnim zahtevom za porodični portret.

Katarina i njen suprug hteli su da imaju fotografiju na kojoj je prikazana njihova cela porodica od osam članova, kako bi zauvek očuvali dragocenu uspomenu na petero dece koje su izgubili.

“Trebalo mi je par dana kako bih završila portret, ova slika mi je jako teško pala. Mogu samo probati zamisliti patnju kroz koju prolaze svaki dan. Srce mi se slomilo za nju i njenu porodicu“, iskreno je napisala fotografkinja Deandra.

Screenshot_8

Za veliki deo spontanih pobačaja ne otkrije se razlog

Na žalost, oko 50 posto trudnoća završi spontanim pobačajem pre nego što je trebala nastupiti redovna menstruacija. Pobačaje u drugom tromesečju češće uzrokuju određene bolesti majke, urođeni ili stečeni poremećaji te ostali faktori.

“Spontani pobačaji nisu retkost te se događaju u oko 10-15 posto žena reproduktivne dobi”, objašnjava ginekolog Petra Podobnik Brlečić dodajući da se za veliki deo spontanih pobačaja ne može otkriti razlog.

Gubitak nerođenog deteta teško je preboleti

Spontani pobačaj je gubitak nerođenog deteta koji je teško preboleti i pre planiranje nove trudnoće potrebno je obratiti pažnju na to kako se osećate.

“Slušajte svoj unutrašnji glas. Oprostite se od deteta koje se nije rodilo. Završite tu priču i tek onda krenite dalje. Iako će neke tuge ostaviti duboki trag u nama i iako neke događaje nikad nećemo zaboraviti, neka nova trudnoća bude početak života deteta, neopterećenog nasleđem prošlosti”, savjetuje psihologinja Natalija Stanković iz Psihološkog centra Razvoj.

Uf prejako 🙁 Jako emotivno meni su suze pošle !!

izvor:klokanica.hr

 

Komentara
Loading...
where can i buy ivermectin over the counter buy ivermectin online