Zašto su jednoj porodilji doneli bebicu u kartonskoj kutiji : Razlog je jako bitan !!

0

Gušenje je vodeći uzrok smrti među dojenčadi, ali uz malu pomoć i obrazovanje, to se može sprečiti

Screenshot_1

Kada je dr Megan Here počela da savetuje novopečene majke da stavljaju svoje bebe u kartonske kutije, nije imala pojma kako će već ionako prestrašene žene da reaguju.

Ideja je bila čudna većini majki u SAD-u, ali ova praksa se u Finskoj sprovodi već desetlećima, piše Little Things.

Temple Universiti Hospital je nedavno započela s inicijativom pružanja sigurnosti „beba u kutijama“. Iako svaka kutija košta oko 100 dolara, majke ih dobiju besplatno.

Razlog? Da bi se smanjio broj dojenačke smrti. Gušenje je vodeći uzrok smrti među dojenčadi, ali uz malu pomoć i obrazovanje, to se može sprečiti. Mnogi roditelji veruju kako je najbolje ako njihovo novorođenče spava u krevetu s njima ili na mekanom madracu.

Iako je to dobronamerno razmišljanje, takav način spavanja može dovesti do gušenja i smrti. Kutija za bebe je idealno okruženje za dete kada je reč o spavanju.

- Oglasi -

Doktori preporučuju da bebe spavaju na tvrdoj podlozi i u istoj sobi, ali ne u istom krevetu s roditeljima. Ova jednostavna kutija može sprečiti iznenadnu smrt bebe.

Osim toga, u kutiji su majke dobile i određene potrepštine za bebe kao i materijale za edukovanje koji će im pomoći u prvim mesecima suživota.

izvor.magazin.hr

POGLEDAJTE VIDEO

PODELITE I SA VAŠIM PRIJATELJIMA :* HVALA

Pročitajte ovaj jako važan tekst

- Advertisement -

Komentara
Loading...