Poruka koju je trudnicama koje dolaze na pregled ostavila jedna medicinska sestra dirnuo je mnoge mame

0

Žene se tokom trudnoće obično ugoje, malo je onih koje uspeju da se zadrže u „preporučenih 10 do 12 kilograma više”. Takođe, žene su tokom trudnoće i mnogo osetljivije nego inače, čak i kad su u pitanju relativno banalne stvari kao što je, recimo, fizički izgled.

Imajući to u vidu, jedna medicinska sestra je odlučila da iznad vage u ginekološkoj ordinaciji u kojoj radi zalepi papirić na kojem su reči podrške, i ispostavilo se da je to pun pogodak.
Jedna mama objavila je fotku te poruke na Instagramu, i napisala svoju „priču”:

- Oglasi -

„Kad sam bila u drugom stanju, stajala sam na vagi i primetila da je medicinska sestra pomalo zbunjena. Gledala je u moj karton, pa ponovo na ono što pokazuje vaga. Zatim me je zamolila da siđem s vage, pa da stanem ponovo. Onda je zaključila da nešto nije u redu s vagom i zamolila me da pređem na digitalnu vagu. Kad je videla da i digitalna vaga pokazuje isto, rekla je ’OK, pretpostavljam da ste se stvarno malo više ugojili između dva merenja. Nisam ni znala da je moguće da se neko toliko ugoji za tako kratko vreme.’”
Dalje ova mama piše da se trudila da pazi šta jede, jer ju je taj odlazak na pregled prestravio, i priznaje da je bila jako uznemirena i opterećena kilažom do te mere da je kupila vagu i merila se svakog dana, prenosi PopSugar.
Ona priznaje da je ostala opterećena kilogramima i nakon porođaja, i da zna da nije jedina mama koja se tako osećala.
Zato je i odlučila da objavi na Instagramu poruku koju je videla kad je otišla na pregled u drugu ordinaciju. Mali znak pažnje medicinske sestre ohrabrio je mnoge buduće mame, jer u poruci piše sledeće:
„Ova vaga će vam reći samo brojčanu vrednost. Neće vam reći koliko ste divne, koliko vas vole članovi vaše porodice i vaši prijatelji. Ili koliko ste neverovatne. Vaša sestra. 🙂 ”
Lep gest, zar ne?

izvor. www.mondo.rs

Pročitajte i…

- Advertisement -

Komentara
Loading...