Poruka mame u postporođajnoj depresiji dirnula srca žena

Poslednjih dana internetom kruži fotografija mlade majke koja je za kratko vreme doživela popularnost, ali ne zbog savršenog tela nakon porođaja ili zbog neodoljivog osmeha njene bebe.

 Prvi dani majčinstva su magični i prelepi za gotovo svaku majku, ali budimo iskreni – oni su i veoma teški.

Danijel Hejns je u novembru prošle godine na svet donela svog sina Oušna. Skoro godinu dana nakon toga ova mlada mama postavila je na svom Fejsbuk profilu fotografiju na kojoj sa svojim sinom pozira samo tri dana nakon porođaja.

- Oglasi -

Fotografija je zbog iskrene priče koja je prati za kratko vreme prikupila više hiljada lajkova, a takođe je i podeljena više od 15 hiljada puta.

„Ovo je fotografija na kojoj poziram samo tri dana nakon što sam se porodila. Bila sam neverovatno ranjiva, bila sam u j… haosu. Volela sam svoju bebu, nedostajao mi je njen tata (koji je otišao tog dana na posao), bila sam ljuta na svoju mamu što je napustila mene i mog brata, moje bradavice su bile bolne i krvarile su, beba je bila gladna, bila sam tužna zbog toga što ljudi ubijaju bebe, namerno. Nisam oka sklopila još od porođaja, nisam znala kako da kontrolišem grudi, vagina me je bolela od konstantnog sedenja dok dojim. Gubila sam razum“, napisala je iskreno Danijela pored fotografije, na kojoj se u potpunosti vidi njeno opisano stanje.

11224276_1124548720908276_3215455390148880003_o
 foto


U nastavku, Danijel je objasnila da je imala ogromnu podršku u prvim danima majčinstva – porodica i prijatelji koji su joj donosili hranu, pomagali joj da uspešno doji i jednostavno je podsetili da nije sama.

„Nije bilo lako, ali imala sam neverovatnu podršku. Znala sam da su se i mnoge druge mame pre mene suočile ili se i dalje suočavaju sa postporođajnom depresijom, kao i da će sve biti u redu.“

Danijelina fotografija oduševila je veliki broj majki koje su osetile potrebu da i same podele svoje postporođajno iskustvo i priznaju da su se i same suočavale sa depresijom, iako mnoge nisu ni bile svesne da im se upravo to dešava.

„Rasplakala sam se. I ja sam se borila sa postporođajnom depresijom i bilo mi je jako teško. Nisam se porodila na način koji sam htela, najviše od svega me je bolelo što svoju bebu nisam videla odmah po rođenju. Plašila sam se da neću imati dovoljno mleka, bradavice su me nenormalno bolele i nisam znala kako i od koga da zatražim pomoć“, bio je jedan od komentara.

izvor.prva.rs

Komentara
Loading...