Posle 16 pobačaja rodila je ćerku: A onda se desilo nešto što KIDA SRCE!

0

Lizi Alen (32) iz Bridžporta u Šropširu u Engleskoj imala je 16 pobačaja, a onda je rodila „čudesnu“ devojčicu Fler-Rouz. Posle 15 meseci ova mama je izgubila ćerku, Fler je preminula od meningitisa.

Tragedija se desila samo nekoliko dana nakon što je devojčica prohodala. Fleur je imala temperaturu 39 stepeni, pa je mama Lizi odmah odvela u „Princes Rojal“ bolnicu.

Simptomi nisu bili bezazeleni, ali se mama nadala da nije u pitanju ništa ozbiljno.

„Fler je bila tako zdrava. Hodala je i smejala se dan pre nego što je preminula“, rekla je Lizi Alen za „Mirror“.

Sve se odigralo tako brzo.

„U jedan sat posle ponoći ona je sedela u tatinom krilu i igrala se, u šest sati ujutru odveli smo je u bolnicu, u 11 sati i četiri minuta ona je umrla“, ispričala je mama.

- Oglasi -

Devojčica je čak i po dolasku u bolnicu, i pored visoke temperature, izgledala zdravo. Igrala se igračkama, a onda se u jednom trenutku na njenom vratu pojavio crveni osip koji se zatiom proširio po telu. Njeno stanje se pogrošalo u narednih nekoliko sati, četiri puta je doživela srčane komplikacije, usledila je dijagnoza: bakterijski meningitis.

Lizi se danas bavi humanitarnim radom, prikuplja novac kako bi pomogla borbu protiv ove bolesti.

„Želim da je ljudi zapamte. Imala sam 16 prekida trudnoće iz nepoznatih razloga, to se sve desilo za šest godina. Iznova i iznova mi je slamano srce. I na kraju je došla ona. Trudnoća nije bila laka. Lekari su se bojali da će imati neku vrstu hendikepa jer je tečnost bila oko njenog vrata. Bila je prevremeno rođena beba, teška 1.8 kilograma i bila je čudo. Dok sam izlazila iz bolnice, držeći je u naručju, bila sam konačno majka. A onda je otišla. To mi je slomilo srce“, ispričala je mama Lizi koja je zasad za borbu protiv meningitisa prikupila oko 13.500 evra.

Meningitis kod beba

Meningitis je virusna ili bakterijska infekcija, odnosno upala tankih ovojnica mozga i kičmene moždine. I predstavlja najveću životnu pretnju za najmlađe. Najčešći simptomi kod beba su povraćanje, temperatura, grčenje celog tela.

Bakterijski meningitis je urgentni slučaj ibeba mora da se odmah hospitalizuje i da se podvrgne intravenoznoj terapiji antibioticima.

Kao najbolje metode lečenja virusnog meningitisa navode se sledeće:  mirovanje, nadoknada tečnosti, uzimanje lekova za snižavanje temperature i ublažavanje glavobolje.

Lična higijena je ključna mera prevencije. Vakcine su, takođe, odlična prevencija, ali postoje vakcine samo za određen broj uzročnika meningitisa.

(www.independent.co.uk) i \ženablic.rs

Pročitajte i ove priče

 

- Advertisement -

Komentara
Loading...