Posle dva neuspela treća sreća !!

0

Ćao pratim vašu grupu i imam potrebu da podelim i moju priču sa vama i svim mamama i budućim mamama.

14741600_1267985863232232_619820002_n-1

FOTO.Privatna arhiva naše čitateljke 

Ovako prva trudnoća bila sam u Austriji kad sam saznala oko 2 meseca velika trudnoća dodjem u Srbiju odem kod doktora u Medikus Univerzalis Kruševac odrade oni meni pregled sve super daju mi folnu kiselinu,promenim doktora po preporuci sestre i dalje sve super. Idemo na kontrolu srećna lezim čekam prelepe vesti od doktorke dok ona pregleda gleda u ekran u saopštava mi te užasne vesti da je mojoj bebi stalo srce.Zakazujemo hitan abortus odmah to veče da se što pre završi noćna mora.

Sve je to prošlo jako teško i bolno razumeju me mame koje su prošle kroz to,ja sam jako teško podnela.Vreme je prošlo ja opet u Austriji doktor mi kaže da mogu da ostanem opet trudna(doktor iz Srbije).Ja opet trudna srećna ma presrećna radim test dva puta da se uverim presrećna ovog puta idem ovde kod doktora muž samnom pošto ja ne znam jezik sve super.Posle 2-3 dana osećam bol u donjem delu stomaka i krvarenje plačem ,zaova zove muža brzo kod doktora on mrtav hladan mi saopštava opet te grozne vesti da trudnoća nije velika i da će se samo očistiti kroz menstruaciju i da sam trebala još da sačekam pa da zatrudnim.

Prošlo je sada više od 6 meseci muž i ja pokušavamo ništa ništa i opet ništa.Obišli smo manastir Bogorodice i molili se svako veče da nam podari dete .Sakupili smo sve papire i moje i njegove i rešili da odemo kod doktora da krenemo sa lečenjem ubedjeni da nemožemo da dobijemo dete.Svekar nas odvede kod prijatelja doktor ginekolog sada mogu da kažem najbolji doktor na svetu,pregleda on sve papire na onaj iz Medikusa se baš zagledao i kaže ovim rečima „Da sam ja ovo uradio ovde odmah bi završio u zatvor“šta i kako ne znam nisam razumela a nije vredelo moje bebe nema.

Odlazimo kod njega na kontrolu, daje nam šta treba da odradimo od analiza i polako da krenemo sa ispitivanjima.Meni je kasnilo dva dana ali dešavalo se da tako kasni i nisam obraćala pažnju .Posle doktora odem sa mužem da prošetamo da  kupim sebi pantalone i test za trudnoću čisto da proverim.Odem u wc uradim test iiii pozitivannnnn a mi presrećniii. Odmah smo se vratimo kod doktora , doktor uradi pregled trudnoca 7 dana odmah lekove dobijem i odemo kući.

Ponašala sam se normalno naravno prestala da pušim kao i prethodna dva puta i kafu izbacila sve samo da imam bebu.Prošlo je vreme ja opet pronalazim tačkice krvi na vešu brzo kod doktora daje mi lekove inekcije i tako još dva puta.Kaže kako mora da održavam trudnoću samo krevet kupatlio krevet kupatilo i mnogo lekova i vaginaleta i stalne kontrole.Od 4. Meseca počinjem da šetam malo i tako sve više i više.

Ulazim u 9.mesec 28.jula 9.avgusta mužu rodjendan ja naspremala svašta kupila mu poklon totru jer ja samo znam koliko je zaslužio i više od toga jer je bio moja desna ruka u trudnoći mazio me i pazio,prošao je rodjendan ja odmaram kući on radi i tako dani prolaze.13.avgusta ustala normalno spremila večeru prvi put u trudnoći usudila sam se da počistim stan usisam oribam iako mi je bilo zabranjeno.Muž dolazi sa posla moj brat sa njim postavila podigla večeru oprala sudove sve završila i legla .

I STIGLA JE NAŠA SREĆA ALI DEVOJČICA 🙂 

- Oglasi -

Kako sam legla. odjednom osetim vrelinu neku i mokro izmedju nogu odmah sam znala šta je samo sam molila Boga da nije krv skočim voda lije niz moje noge ja nemogu da dodjem do reči plačem smejem se muž me gleda ne zna o čemu se radi da li mi je dobro uplašen dok sam nekako uspela da mu kažem da naša beba dolazi večeras.Brzo se presvlačim uzimam već spremnu torbu i krećemo presrećni,stižemo kažu nam da čekamo doći će doktor.Rade ctg otvorena 3 cm počinju bolovi polako ja se sporo otvaram pola 10h vreme prolazi bolovi na 3-4min sve jači ja se ne otvaram.I tako na svakix 2-3 min bolovi prejaki moj muž naravno uz mene bodri me i pazi do pola 9h ujutru, kad nas je naša beba obradovala i iznenadila mamu i tatu.

Kažem iznenadila zato što celu trudnoću očekujemo dečaka Lazara ali bila je naša princeza Dunja 3650kg,49cm.Taj prvi dodir i osećaj kad su je stavili na moje grudi je neopisiv još je i muž sa mnom i presekao pupčanu vrpcu i gledao celi porodjaj on je moj lav.I ja sam njegova lavica jer je video koliko je porodjaj bolan i sada me još više poštuje i ceni.line9

PORUKA ZA BUDUĆE MAME 

Šta mogu sada da NAPIŠEM  posle dva gubitka, dobili smo našu Duginu bebu Dunju nas ponos i život i želim svim mamama da kažem da ne gube nadu da se bore i mole za svoje dete jer Bog će svima da pomogne i podari dete samo verujte ??

Bravo za ovu lavicu !! BRAVO što nije odustala !! Maloj Dunjici želim divno i bezbrižno detinjstvo a mami Milici hvala što je ovu priču podelila sa nama :* 

autor priče. mama Milica

izvor.devetmeseci.net

I ove priče su osvojile vaša srca 

SVA PRAVA NA PRIČU ZADRŽAVA DEVET MESECI I NEMA PRAVA DA SE NADJE NA DRUGIM PORTALIMA !

- Advertisement -

Komentara
Loading...