Posle porodiljskog ostala bez posla – porodila ženu u kući

0

Normalna je stvar da se žena porodi kod lekara. Međutim, kad se nađe kod doktorke u dnevnoj sobi, bez instrumenata, tada i porodilja i doktorka postaju heroji.

beba-foto-thinkstock

„Nijednog trenutka nisam osetila strah, jer sam bila svesna da ona jedino u tom trenutku može da računa na mene.“

Negde u pola noći Jasminu Drenovak probudili su jaki bolovi. Kada su bolovi, za koje je u prvom trenutku mislila da su lažne kontrakcije, postali nesnosni, spakovala je stvari, sela u svoj auto i negde oko tri sata ujutru krenula ka kraljevačkoj bolnici.

„Sva sreća, u tom putu sam prolazila pored kuće doktorke Ivane i setila sam se da bi mogla u ovom slučaju da mi pomogne, jer osetila sam da su bolovi krenuli, da je beba krenula i u tome eto pokucala sam na vrata i ona mi otvorila i eto sve smo završile u kratkom vremenskom roku“, kaže Jasmina.

Kada je usred noći začula kucanje na vratima i uzvike „Ivana, pomozi mi“ doktorka Ivana Nikolić na trenutak se uplašila zato što nije znala o čemu se radi.

„Tata je otvorio i ona je ušla i rekla – Gotovo je, ja se porađam. Ja sam je uvela u kuću misleći da se porođaj neće destiti u mojoj kući, pozvala službu hitne pomoći misleći da će uskoro stići, ali sve se tako brzo odvijalo da se porođaj dogodio u mojoj dnevnoj sobi. Jeste bilo tri sata posle ponoći, ali ja sam bila tako prisebna i sve je proteklo kako je proteklo i porođaj se sjajno završio, čak sam ja improvizovala svoju dnevnu sobu, stavila sam neku gumenu prostirku“, priča Ivana.

„Ja sam legla, porođaj je krenuo normalno, što je najbitnije u celoj situaciji, malo je imala problem dok je beba prodisala, ali eto i to se završilo dobro“, dodaje Jasmina.

Ova prelepa humana priča ima srećan epilog. I majka i beba sada su dobro, beba je rođena pre vremena, ali iz dana u dan sve bolje napreduje.

Doktоrka Ivana Nikolić je sedam godina provela u Službi hitne pomoći u Domu zdravlja u Vrnjačkoj Banji. Ali pre dva meseca, nakon porodiljskog bolovanja, kada je trebalо da počne ponovo da radi, ugovor joj nije produžen i sada je nezaposlena. Nadležni najavljuju skoro rešenje problema.

izvor

PROČITAJTE I OVO

 

Komentara
Loading...