Postoje potencijalne nuspojave u trudnoći posle 35. godine, ali evo na šta najviše treba obratiti pažnju

Teže začeće, komplikovani prevremeni porođaj, postporođajne komplikacije i… Lista potencijalnih problema kada je reč o trudnoći posle 35. godine se može nastaviti u nedogled. Ali, na vama je da li ćete se time opterećivati.

Očigledno je da smo svi svesni da kad jednom pređemo 36. godinu, život postaje drugačiji, sporiji no inače. Dakle, razumljivo je da se o svim tim rizicima naširoko raspravlja. Ali, postoje neke “potencijalne nuspojave” tipične za trudnoću nakon 35. godine o kojima se ne govori tako često.

Koliko puta treba trudnicu da pregleda ginekolog?

Treba da imate na umu da spomenute komplikacije uglavnom dolaze od ljudi koji ne shvataju da postoji mnogo i neverovatno dobrih stvari o kasnoj trudnoći. Perspektiva, zrelost, razvijenija slika o sebi i veća finansijska sigurnost samo su neke od njih, piše klokanica.hr.

- Oglasi -

Pravo pitanje je zbog čega su žene od 36 godina svrstane u isti “koš” sa ženama u četvrtoj i petoj deceniji života koje žele imati decu? O trudnoći u 36. godini se prečesto govori kao o trudnoći u 50. godini i tome bi trebalo stati na kraj.

Nije ni čudo što se javlja ogromna iscrpljenost od čitanja i slušanja o svim stvarima koje bi mogle loše da utiču na trudnoću. Zanimljivo je da se veoma malo priča o ženama koje rađaju savršeno zdrave i srećne bebe i posle 35. godine.

Treba da osećate samo sreću što ste ostale u drugom stanju u kasnijim godinama, tačnije manje predviđenim za rađanje dece.

Vreme je da duboko udahnete i da ostanete imuni na sve navedene priče i ne dopustite hormonima da prevagnu, stvarajući paniku. Mogli biste da se priključite i cirkusu, jer vaš slučaj je zaista ‘jedinstven’

izvor . klokanica.hr.

VREDI DA PROČITATE : Mami u akva-parku koja mi je otvorila oči

 

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

Komentara
Loading...