Povlačenje trudničkog stomaka: Kako ubrzati proces?

0

Mogli biste biti vrlo iznenađeni izgledom stomaka nakon porođaja. Iako je vaš mališan sada napolju, verovatno ćete još uvek imati zaobljen i mekan stomak zbog koga izgledate kao da ste trudni nekoliko meseci.

fit-mama

Tu je i tamna linija po sredini stomaka, a ponekad i čitava mreža strija. Majke koje su imale carski rez imaju i ožiljak od operacije.

Nakon porođaja treba vremena da vam telo zaceli, a stomak da se oporavi. Od trenutka porođaja, hormonalne promene uzrokuju smanjivanje materice na veličinu pre trudnoće, što traje između šest i osam nedelja.

Voda koja vam se skupljala u trudnoći nakon porođaja će se polako izlučiti urinom, vaginalnim iscetkom i znojem. Dodatne masne naslage koje ste skupili takođe će poćeti da se topite, posebno ako dojite dete i primereno vežbate.

Za povlačenje stomaka potrebno je nekoliko meseci

Svi smo čuli priče, a ponekad i samo posvedočili da postoje mame čiji se stomak odmah nakon porođaja vratio na mesto te izgledao kao da majka nikada nije ni rodila. Iako se to ponekad događa, takvi su slučajevi vrlo retki. Mnogim ženama su potrebni meseci kako bi se rešile trudničkog stomačića, a ponekad on zauvek ostane.

Strpljenje je ključno. Imajte na umu da je vašem stomaku trebalo devet meseci da naraste do pune veličine pa je razumno očekivati da će mu toliko trebati i da se vrati na mesto.

Vreme promena uvelike zavisi o tome kakva je vaša uobičajena građa, koliko ste se udebljali u trudnoći, koliko ste aktivni, ali i o genima. Žene koje su se udebljale do 13,5 kilograma, tokom trudnoće redovno vežbale, dojile nakon porođaja te rodile samo jedno dete imaju veće šanse za brže skidanje kilograma.

Ako ne dojite, morate pripaziti na ishranu i smanjiti unos kalorija u odnosu na vreme u trudnoći.

Izvor: index. hr,

PROČITAJTE I OVE TEKSTOVE 

Komentara
Loading...