Pred sam kraj trudnoće osećala sam se ČUDNO, ali lekar me je uveravao da je sve u redu: Kada sam se porodila, samo je promucao „ŽAO MI JE“

0

Ovakav porođaj može da se desi jednom u milion slučajeva – a lekar je samo zapanjeno promucao da mu je žao!

FOTO: BAILEYANDTHEBABIES / INSTAGRAM

Devojčice Harper i Kvin Bejli iznenadile su i lekare i roditelje – malena Harper, ispostavilo se, boluje od Daunovog sindroma, što se saznalo tek kada se rodila – 38 minuta pre svoje sestre Kvin.

Ponosni i presrećni roditelji Nikola i Tod Bejli iz Šefilda kažu da lekari nisu ni sumnjali da bi jedna od devojčica mogla da boluje od nečega, a kada se Harper rodila, tvrde, rekli su im da im je „žao“.

– To je jako zabolelo. Nemaju oni zašto da žale, obe devojčice su savršene i ne bismo ih menjali ni za šta na svetu – kažu roditelji.

Mama Nikola je inače po zvanju medicinska sestra i kaže da smatra da joj je nova misija da edukuje ljude o Daunovom sindromu i smanji stigmu koja se stvara oko dece rođene sa ovim genetskim poremećajem.

 

 

Harper je Harper, a Kvin je Kvin. Nisu iste i ne pada mi na pamet da ih upoređujem, koliko god mi to teško ponekad padalo budući da su ipak bliznakinje. Boli me kada ljudi bulje u njih jer im je „nešto čudno“ a onda sa oduševljem uzviknu: „Znam šta joj je, to je Daun dete!“, kao da su upravo odgovorili na neko nagradno pitanje. I na kraju krajeva, sam izraz „Daun dete“ je ružan, to je prosto dete koje boluje od Daunovog sindroma – kaže Nikol.

- Oglasi -

Ona i njen suprug imaju i starijeg sina, četvorogodišnjeg Lukasa koji je rođen potpuno zdrav. U trudnoći sa bliznakinjama, kaže, nije imala nikakav čudan osećaj do pred sam kraj, kada je odjednom počela da se goji i stalno joj je bilo muka. Ipak, na svim pregledima rezultati su pokazivali da je sve u redu.

Harper je rođena prva, ali Nikola nije stigla ni da joj vidi lice, jer su bebu odmah odneli na dalje preglede. Kvin je rođena 38 minuta kasnije, i takođe nije ni nju stigla da lepo vidi.

Pola sata po porođaju, lekari su saopštili da Harper ima Daunov sindrom.

– To su rekli uz „žao nam je“, uz prateći sažaljiv stav – komentariše Nikola

Mala Harper, kao i većina dece sa ovim sindromom, ima i rupu na srcu zbog koje će morati na operaciju kada napuni šest godina.

– Oko Harper ima dosta posla. Iako su bliznakinje, dosta se razlikuju, čak i fizički – Kvin ima plavu svilicu umesto kose, dok Harper ima gustu, crnu kosu koju već sad možemo da vežemo u rep. Harper se prva i nasmejala, Kvin dugo nije. Ipak, obe su najsrećnije kad su zajedno .Obožavam da ih, kao prave bliznakinje, oblačim u istu odeću, a često im se i ja pridružim u tome – zaključuje Nikola.

(swns.com) izvor. blicžena

- Advertisement -

Komentara
Loading...