Pretvorite svog muškarca u fantastičnog tatu.

0

Postati otac ipak jeste traumatično iskustvo. Mama nosi bebu u stomaku, da se porađa i doji, ali baš zbog svega toga je veoma bliska sa detetom od samog početka. I baš zbog toga je spremna da postane trener svoje jače polovine. Evo i kako:

dobar-tata032

Ispoštujte partnerovih 15 minuta , ali nikako ne zaboravite vaših 30 min .

Ne zaboravite, svakom čoveku je potrebno malo opuštanja i to svakodnevno. 15 ili 20 minuta može biti dovoljno da se napune baterije. To su oni trenuci kada se ne radi ništa osim čitanja novina, proveravanja mejla ili odmaranja mozga ne razmišljajući ni o čemu. U ovome tate prednjače, jer dok mama ne zna da li će pre da se baci na kuvanje, pranje ili peglanje tata će uzeti predah i opustiti se radeći ono što ga opušta. I tu je u pravu! Prestanite da mislite da li su dovoljno jeli, da li ste im dovoljno čitali, da li ste ih sve oprali i sl. Vašoj deci je potrebna majka koja je ponosna na ono što je uradila, a ne ona zabrinuta zbog ono što nije stigla. Podržite tatinu potrebu za sopstvenim vremenom, i odvojite vreme i za sebe. Uostalom, šaljete i važnu poruku vašoj deci – ona treba da nauče kako da obogate sopstvene živote.

Nemojte se ograničavati na podelu zadataka po tome šta mislite da može da uradi. Dopustite mu i da nešto nauči. Dovoljno je pružiti mu šansu (i do nekoliko puta ukoliko je to potrebno) s ciljem da se oseti korisnim. Ako oseti da je potreban vama i deci obuzeće ga zadovoljstvo dovoljno da inspiriše prelepe zajedničke trenutke. A za nekoliko godina, deca će se sećati roditelja koji su uživali u porodičnom životu i voleli ih svim srcem. A kada deca krenu svojim putem vama će ostati zadovoljan muž, ponosan na svoj doprinos porodici.

Uspešan tata

Dobri menadžeri znaju kako da efektivno i efikasno upotrebe ljudske resurse, umeju da prepoznaju talente i usmere ih ka uspehu. Iz istog razloga ni mama ne šalje tatu u misiju rešavanja zapetljanih emotivnih situacija. Najveći broj očeva je mnogo manje dobar u obavljanju zadataka koji zahtevaju pažnju za detalje nego u onima u kojima su potrebni entuzijazam i fižička aktivnost. Pustite tatu da bude muškarac, jak i sportski tip. Možda su ovo samo stereotipi ali mogu biti od koristi. Ohrabrite ga da bude tata.

Pružite mu ljubav i dobar seks 😉

Kada se fizička veza između roditelja prekine tata postane očajan. A u takvom stanju vam ne može biti od neke koristi. Umor i noćna buđenja verovatno nisu na vašoj strani ali, ako volite vaše klince, seks mora biti na listi prioriteta jer je voljen tata ujedno i posvećen tata. Inicirajte seks i sami, prijaće i vama.

Komentara
Loading...
where can i buy ivermectin over the counter buy ivermectin online