Šta sve prežive naše trudnice slatkice

0

Pročitajte kakve sve lepe i ne baš prijatne stvari preživi svaka trudnica i složićete se da sve mame zaslužuju poštovanje!

U poodmakloj trudnoći mogu da vide kako se njihova beba pomera u stomaku. Sa jedne strane, to je izuzetno lep doživljaj za trudnice, ali sa druge je i pomalo čudno iskustvo. A da ne govorimo o tome što ume đavolski da zaboli kada to malo „čudo“ počne da šutira.

trudnica

Kod trudnica uvek postoji doza zabrinutosti za zdravlje bebe i to je sasvim normalno. Mnoge mame zato praktično savladaju medicinu u trudnoći, pa tačno znaju šta sme i treba, a šta ne treba raditi da ne bi naudile bebi.

Mesecima nose sa glupim pitanjima „dušebrižnika“. Samo neka od iritantnih su: Da li si trudna ili si se ugojila, da li nosiš blizance, dečak ili devojčica, mogu li da ti pipnem stomak…

Retko kada primećujemo sve što trudnice moraju da prožive tokom devet meseci

Tokom tih devet čarobnih meseci, nose se i raznim smešnim situacijama u koje ih dovode bliski ljudi. Kao na primer, kada od partnera čuju komentar: „Plašim se da ne povredim bebu ako uradimo „ono“ ili pitanje drugarice: „Možeš li da poveruješ da ćeš se poroditi za dva meseca?“

Većina trudnica ulaže ozbiljne napore da se što zdravije hrane zbog bebe, a da izbace alkohol i cigarete ukoliko ih inače konzumiraju. E, to se zove ljubav i požrtvovanje!
Treba im odati priznanje i za onakvu posvećenost biranju odgovarajućeg imena za bebu. Tako nešto mogu samo mame!

Prežive razne horore kod lekara, a odlazak na ultrazvuk je samo početak. Samo one znaju kroz šta sve prođu.

Sve to dožive za samo devet meseci, dok se mnogi žale jer su prehlađeni tri dana. Na kraju, zar nije za divljenje to što bukvalno „izguraju“ ljudsko biće iz svog tela?

Mame i buduće mame, poštovanje!

Još o trudnoći :*

Komentara
Loading...