PRIČA JEDNE MAME : Ne osuđujte me, odlučila sam da ne dojim!

0

Uprkos preporukama stručnjaka da bi trebalo da hrani svog sina prirodnim putem, jedna mama blogerka odlučila se za veštačku ishranu svoje bebe. Pročitajte zbog čega i podelite s nama svoje mišljenje o njenom izboru.

Kada sam pakovala potrepštine pri polasku na porođaj, u mojoj torbi su se našli neki neuobičajeni predmeti – mlečna formula, flašice i voda za bebu. Zbog čega? Zato što sam već rešila da sina, kada dođe na svet, hranim adaptiranim mlekom“, počinje Anđela Holand svoju priču.

Ova mama priznaje da tu odluku nije bilo teško doneti i da je razlog za to jednostavan – nakon rođenja njenog prvog deteta, dve nedelje je očajnički pokušavala da doji, ali mleka nije bilo, te je shvatila da za nju dojenje nije opcija.

Dojenje i mlečna formula: Kada je opravdano uvesti kombinaciju mleka

„Za to vreme smo i ja i moja ćerka patile, na različite načine“, objašnjava Holandova i dodaje da je njen porođaj trajao 32 sata, da se okončao carskim rezom i da je saznanje da nema mleka koje je ubrzo usledilo ostavilo traga nanjenom emocionalnom životu.

„U svojim prvim danima majčinstva, osećala sam da ne ispunjavam svoj zadatak. I moja ćerka se mučila. Svako hranjenje je značilo pokušavanje da dojim pre nego što pređemo na adaptirano mleko“, kaže Holandova. „Previše sam uložila u mantru ’dojenje je najbolje’ i isuviše sam slušala savete lekara, nadajući se da ću na kraju uspeti. Iskreno – kajem se zbog toga.“

- Oglasi -

Zbog svega toga, Anđela Holand odlučila je da ovog puta (ne)dojenje bude u potpunosti njena odluka, a veruje da je to najbolje i za nju i za njeno drugo dete.

Šta sve može da utiče od porođajnih procedura na uspešno dojenje i zašto ! ?

„Znam da će odmah dobiti hranljive materije i neću morati da brinem o tome hoće li ih dobiti od mene“, ističe ova mama blogerka. „Takođe, smatram da je bolje hranjenje bebe bez imalo stresa.“

Anđelin blog izazvao je lavinu različitih komentara na Internetu. S jedne strane, oglasile su se mame koje su imale slična iskustva i koje su Holandovoj pružile bezrezervnu podršku, dok ju je nemali broj čitateljki osudio uprkos naslovu „Ne osuđujte me, odlučila sam da ne dojim“, kojim poziva na razumevanje.

Ipak, jedan komentar se izdvojio, kao odgovor svima koji su na negativan način prokomentarisali Anđelin izbor.

„Srećna je mama je dobra mama“, napisala je je jedna majka i istakla da je najvažnije da je beba sita zdrava – na koji god način da dobija hranu.

Zablude o adaptiranom mleku

 

- Advertisement -

Komentara
Loading...