PRIČA JEDNE MAME : Ovo je moja priča o epiduralu !!

0

Ogroman strah od porodjaja me je stigao krajem osmog meseca…sigurna sam bila da bol ne mogu istrpeti…a i povučena pričama prijateljica koje su imale jako loša iskustva na porodjaju odlučila sam se za epidural.

FOTO . Privatna arhiva naše čitateljke

Ovo je ona sa 27 dana..velika beba..
Rodjena sa 3.830 i 52cm

S’obzirom da živim u gradu u kojem samo jedan doktor sigirno daje epidurale krenula sam od starta kod prvatnika. Fantastičan doktor mi je privatno vodio trudnoću i tako sam se i na kraju porodila uz pomoć epidurala.

Primljena u 9h ujutru na odeljenju prošla sve preglede i posto mi je bio zakazan porodja jer nisam imala nikakvih bolova probušen mi je vodenjak oko 10h.. neposredno posle toga uključena indkcija i počelo je prvih nekoliko kontrakcija ne tako jakih i eto doktora(anesteziolog)stiže ..Spremaju me za ugradnju katetera u kučmu..skroz bezbolno..osećam sve jače kontrakcije ali izdržljivo..Kateter postavljen..ležem lagano na krevet i prestaju svi bolovi…

Prvi put gledaju koliko sam otvorena 1.5 cm..posle nekog vremena 6 cm..i oko 13 :15h 8cm…vrlo brzo sam se otvorila..prebacaju me na porodjajni sto ne osećam ništa..iz trećeg napinjanja i jednog osećaja napona..i bez bola došla je na svet moja curica u 13:30…sečena sam bila baš dosta..ali nisam ništa osetila kao ni šivenje koje je trajalo malo duže..

Porodjaj je prošao u najboljem mogućem redu bez ikakvog bola..i zato bih preporučila svim ženama epidural..ne ostaje vam trauma i sa osmehom dočekujete vašu  bebu..prelep osećaj…

PORUKA ZA BUDUĆE MAME 

Zasto trpeti bol..kad ima rešenja..Pozdrav

Hvala mojoj dragoj čitateljki što je podelila njeno iskustvo a malenoj princezici želim divno i bezbrižno detinjstvo :* 

autor priče . anonimna mama 

izvor.devetmeseci.net

SVA  PRAVA NA PRIČU ZADRŽAVA DEVET MESECI I NEMA PRAVA DA SE NAĐE NA DRUGIM PORTALIMA 

I OVE PRIČE SU VAM BILE OD KORISTI 

Komentara
Loading...