PRIČA MAME KATARINE .BABY FRIENDLY ~ da ili ipak ne

0

Sedam dana pre porođaja, saznala sam info sasvim slučajno da u Mišoviću vlada ovo „pravilo“.

foto.privatna arhiva mame Katarine 

Koliko god da zvuči sjajno na prvo pominjanje „da beba bude stalno sa vama“, toliko je pravi psihičko-fizički izazov za bilo koju mladu ženu, a pogotovo prvorotku preplavljenu bujicom hormona.

Dobra strana ovog programa jeste što je beba sve vreme pored vas i imate kontrolu šta se radi sa njom, za razliku od boravka u boksu daleko od vas. Isto tako, još je bolje što ćete se za ta tri dana u porodilištu potpuno osposobiti za samostalnu brigu o vašoj bebi koju ćete moći da nastavite kod kuće.

Loša strana je što bebu donose kod vas tri sata nakon porođaja gde ostaje sve vreme. Vi je kupate, presvlačite, uspavljujete, a pored toga krvarite, imate šavove, hranite, nunate satima kad se zaceni od plača i spavate ukupno 3h u toku dana i noći. Da sve bude još gore, sa svim ovim se susrećete prvi put u životu i rekla bih u pogrešno vreme na pogrešnom mestu.

- Oglasi -

Laktacijske sestre im sipaju dohranu u grlo kao mačićima, i to u porciji jednakoj za svako dete, nebitno da li neko ima 3.300kg ili preko 4kg. Ako hoćete repete za vaše dete koje gladno neutešno plače, moraćete da molite da vam daju i od njihove dobre volje će zavisiti da li će napraviti porciju posebno za vaše dete.

Ima izuzetaka i divnih laktacijskih sestara, od kojih ćete čuti dobre savete.Ipak, iako sve to bude teško u prvim trenucima, brzo prođe. I ono što se ničim ne može zameniti jeste osećaj koji steknete nakon izlaska iz ovog porodilišta. A to je ~ žena nije ni svesna šta sve može da izdrži dok se s tim nečim ne suoči i dok nema izbora.

autor priče . Katarina Stanković

pripremila urednica portala Sonja Milekić

izvor.devetmeseci.net

Svako kopiranje i zloupotreba kažnjeno je zakonom ! Poštujte autora .

- Advertisement -

Komentara
Loading...